Lettergrootte veranderen

Wat kan de psycholoog voor u betekenen?

"Ik voel mij anders sinds de diagnose en dat is moeilijk. De gesprekken met mijn psycholoog zorgen ervoor dat ik het beter begrijp en hier beter mee om kan gaan."

De psycholoog is gespecialiseerd in behandeling en het omgaan met veranderingen in uw hoofd. Een symptoom van de ziekte van Parkinson kan zijn dat uw gevoelsleven verandert. U kunt bijvoorbeeld ineens heel heftig reageren waar u dat anders niet zou doen. U kunt hierdoor het gevoel krijgen dat u de controle verliest. De psycholoog kan u helpen met het verwerken van deze veranderingen.

Een ander gevolg van de ziekte van Parkinson kan zijn dat u langzamer gaat denken, waardoor uw reactie vertraagt of u minder makkelijk besluiten kunt nemen. De psycholoog kan u uitleg geven over de werking van de hersenen, en op welke wijze de ziekte van Parkinson hier invloed op heeft. Hierbij kunnen er adviezen worden aangereikt, die u en uw omgeving kunnen helpen om hier beter mee om te kunnen gaan.

Meer informatie over psychologie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Behandel- en Expertisecentrum op telefoonnummer (055) 549 51 32.