Lettergrootte veranderen

Hoe kan de fysiotherapeut u helpen?

"Door fysiotherapie worden mijn spieren weer sterker en merk ik echt verbetering in mijn dagelijkse bewegingen."

Fysiotherapie kan u helpen uw bewegen en functioneren te verbeteren en/of zo lang mogelijk in stand te houden. Als u problemen heeft bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel of het omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dat geldt ook wanneer uw conditie minder wordt. Contact met de fysiotherapeut is ook zinvol als u vaker valt en daardoor geneigd bent om juist minder te bewegen.

De fysiotherapeut kijkt naar uw manier van bewegen en geeft adviezen hoe u het bewegen kunt verbeteren. Hierbij is het verbeteren van uw evenwicht (uw balans) een belangrijk aandachtspunt. De therapeut kan u stapsgewijs een goede manier van bewegen aanleren, zodat het bewegen minder energie kost en u dat misschien weer  zelfstandig kunt doen.

De fysiotherapeut geeft u op het gebied van bewegen tips en trucs die u in het dagelijks leven toe kunt passen. Op die manier kunt u zelfstandig voldoende blijven bewegen, zodat u uw conditie op peil houdt. Actief blijven heeft ook een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart.

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij ParkinsonNet en zijn specifiek getraind op het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Meer informatie over fysiotherapie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling fysiotherapie binnen de Zorggroep Apeldoorn en omstreken:

Locatie Casa Bonita
(Apeldoorn)

Telefoon:
(055) 526 04 52

E-mail adres:
fysiotherapieCB@zgapeldoorn.nl

Locatie Randerode
(Apeldoorn)

Telefoon:
(055) 549 51 32

E-mail adres:
fysiotherapieRR@zgapeldoorn.nl

U kunt onze therapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet, ook vinden in de Zorgzoeker van ParkinsonNet via www.parkinsonzorgzoeker.nl