Lettergrootte veranderen

Wat kan de ergotherapeut voor u betekenen?

"De ergotherapeut is bij mij thuis geweest en samen hebben we de knelpunten besproken. Door tips en hulpmiddelen kan ik de dagelijkse dingen nu weer beter zelfstandig uitvoeren."

De ergotherapeut kan u helpen uw dagelijkse handelingen makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan wassen, aankleden, eten maar ook schrijven, in/uit bed gaan en omdraaien in bed of andere dingen die u belangrijk vindt. Samen met de therapeut en eventueel uw partner wordt besproken hoe uw dagelijks leven eruit ziet en zag, en welke problemen u hierin ervaart. In dit gesprek bepaalt u aan welke doelen u werken wilt. Door observatie en onderzoek kijkt de ergotherapeut door welke beperkingen de handelingen niet meer naar tevredenheid gaan. Dat kan op lichamelijk vlak zijn, maar ook moeite met onthouden, uw energie of bijvoorbeeld het verdelen van uw aandacht over 2 taken. Vervolgens geeft de ergotherapeut tips en adviezen hoe u toch (zelfstandig) uw dagelijkse handelingen kunt uitvoeren. Veelal lukt dit door de activiteit nét op een andere manier aan te pakken, de omgeving iets anders te organiseren of een hulpmiddel te gebruiken.

Onze ergotherapeuten zijn speciaal getraind in het werken met mensen met de ziekte van Parkinson. De behandeling is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Wij bieden ergotherapie het liefst bij u thuis, waar wij u in uw eigen omgeving het beste kunnen adviseren.

Meer informatie over ergotherapie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling ergotherapie binnen de Zorggroep Apeldoorn en omstreken: 

Locatie Casa Bonita(Apeldoorn)

 Telefoonnummer: (055) 526 04 52 

E-mail adres: ergotherapieCB@zorggroepapeldoorn.nl

Locatie Randerode (Apeldoorn)

 Telefoonnummer: (055) 549 51 94

E-mail adres:
ergotherapieRR@zorggroepapeldoorn.nl

U kunt onze therapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet, ook vinden in de Zorgzoeker van ParkinsonNet via www.parkinsonzorgzoeker.nl