Lettergrootte veranderen

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

"Vorig jaar liep ik nog dagelijks 30 minuten. Door mijn ziekte van Parkinson heb ik regelmatig een OFF-moment waardoor mobiliseren moeilijk gaat.  Ik had het idee dat de medicatie voor de Parkinson niet voldoende bij mij werkte. De diëtist heeft mij geholpen de inname van mijn medicatie goed te plannen en de eiwitten over de dag te verdelen. Ik heb nu veel minder klachten en kan dagelijks weer mijn vertrouwde ronde wandelen."

De diëtist helpt u op het gebied van voeding en gezondheid, door haar medische en voedingskundige kennis en ervaring kan zij immers het beste beoordelen welke voeding u precies nodig heeft.

Bij de ziekte van Parkinson kan het eten en drinken op den duur moeizamer gaan. Door de bijbehorende medicijnen kunnen ook klachten ontstaan zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, vertraagde maaglediging, obstipatie (verstopping) en gewichtsverlies. Bovendien is de werking van Levodopa vaak te optimaliseren door een goede eiwitverdeling over de dag. De diëtist kan u hierbij helpen met een persoonlijk voedings- en dieetadvies.   

Meer informatie over dieetadvies:

Locatie Casa Bonita
(Apeldoorn)

Telefoon:
(055) 526 04 65

E-mail adres:
dietetiekCB@zgapeldoorn.nl

Locatie Randerode
(Apeldoorn)

Telefoon:
(055) 549 51 21

E-mail adres:
dietetiekRR@zgapeldoorn.nl

U kunt onze therapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet, ook vinden in de Zorgzoeker van ParkinsonNet via www.parkinsonzorgzoeker.nl