Lettergrootte veranderen

Wat kan een psycholoog voor u betekenen?

"Sinds mijn beroerte ben ik niet meer helemaal dezelfde. Dit is niet alleen voor mij moeilijk, maar heeft effect op ons hele gezin. Door gesprekken met de psycholoog leren we elkaar begrijpen en kunnen we hier beter mee omgaan."

Als u weer thuis bent na uw revalidatietraject is het mogelijk om poliklinisch behandeld te worden door één van onze gespecialiseerde psychologen.

Zij bekijken bijvoorbeeld samen met u hoe u ondanks eventuele blijvende beperkingen zo goed mogelijk kunt participeren in uw gezin of hoe u kunt omgaan met eventuele gedragverandering. Samen met de psycholoog bepaalt u zelf wat u belangrijk vindt. 

Behandeling in groepsverband

Het is ook mogelijk om in groepsverband te leren omgaan met de blijvende beperkingen na een beroerte/hersenbloeding. Hoe kunt u uw leven weer oppakken na de afronding van de revalidatie? In de groep met lotgenoten bieden we handvatten en delen we ervaringen. Een groepssessie bestaat uit een groep van 6 tot 8 cliënten. In zes wekelijkse bijeenkomsten van een uur bespreken we de gevolgen en helpen we u bij het omgaan met deze gevolgen. Ook lotgenotencontact is hierbij heel belangrijk. De bijeenkomsten staan onder leiding van een psycholoog en een andere therapeut, afhankelijk van het thema van de bijeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Behandel- en Expertisecentrum op telefoonnummer (055) 549 51 32.