Lettergrootte veranderen

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

"Na mijn beroerte heb ik advies gekregen van de logopedist om de consistentie van de voeding aan te passen in verband met mijn kauw- en slikproblemen. Om te voorkomen dat mijn voeding te eenzijdig zou worden heeft de diëtist mij advies gegeven om de voeding zo volwaardig mogelijk te maken met variaties in makkelijke en smaakvolle gemalen recepten. Ik blijf nu goed op gewicht en geniet ook weer meer van de maaltijden."

De diëtist is bij uitstek de deskundige om u te helpen op het gebied van voeding en gezondheid, door haar medische en voedingskundige kennis en ervaring kan zij immers het beste beoordelen welke voeding u precies nodig heeft.

Na een beroerte loopt u risico om in een verslechterde voedingstoestand te raken, denk aan eenzijdig eten bij kauw en slikproblemen of een verminderde handfunctie waardoor het zelfstandig eten met bestek u moeite kost.  Het eten is dan niet meer zo vanzelfsprekend, wat kan leiden tot ondervoeding.

Of u nu logopedie, ergotherapie, fysiotherapie of dieetadvisering nodig hebt, u kunt bij onze professionals terecht. Poliklinisch of bij u thuis. Door onze intensieve samenwerking behoort ook een combinatie van therapieën tot de mogelijkheden en zijn de verschillende therapieën binnen uw behandeling altijd goed op elkaar afgestemd.

Meer informatie over dieetadvisering

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Diëtetiek op telefoonnummer (055) 526 53 21 (secretariaat Behandel- en Expertisecentrum) of via e-mail: dietetiekRR@zgapeldoorn.nl.