Lettergrootte veranderen

Fysiotherapie/ Oefentherapie

Wilt u uw lichamelijke functioneren verbeteren, omdat uw conditie achteruit gaat? Neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht weleens verstoord? Bent u net ontslagen na een revalidatieopname?
Onze (geriatrie-)fysiotherapeuten en oefentherapeut van Therapie voor Thuis helpen u graag!

Behandeling op maat
De fysiotherapeut of oefentherapeut past de behandeling aan op uw situatie. In het eerste consult wordt eerst ingegaan op uw gezondheid, uw hulpvragen, verwachtingen en wensen. Vervolgens kiest u samen met uw therapeut aan welke hulpvragen u gaat werken. Het is hierbij natuurlijk van belang dat de behandeldoelen realistisch en haalbaar zijn.

De therapeut kan waar nodig en met uw instemming binnen ons team of daarbuiten verwijzen naar of overleggen met andere zorgverleners, zodat u de behandeling ontvangt die u nodig heeft. 

"De fysiotherapeut heeft niet alleen mijn man goed begeleid met het revalideren na zijn coma, maar ook mij als partner geholpen met het leren omgaan met alle veranderingen en zorgen."

Verschil tussen fysiotherapie of oefentherapie?
Het verschil tussen de twee therapieën was 20 jaar geleden groter dan nu. De twee opleidingen groeien tegenwoordig ook meer naar elkaar toe.
Het grote verschil zit het in de manier van behandelen. Zo hebben fysiotherapeuten een zogeheten "hands on" methode. Dit betekent dat zij veel hun handen gebruiken tijdens de behandelingen. De oefentherapeut heeft een "hands off" manier van werken en zal tijdens de therapie meer gebruik maken van voorlichten en bewust maken.

Hoe kunnen onze fysio-/oefentherapeuten u helpen?
De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met meervoudige gezondheidsproblemen en heeft kennis van (ouderdoms-) ziekten en de daarbij passende behandeling. Ook na een tijdelijke opname kan uw revalidatie na ontslag voortgezet blijven. Hierdoor bent u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse functioneren.
Samen gaat u aan de slag om uw lichamelijke functioneren te verbeteren. U krijgt advies en voorlichting en gaat met oefeningen aan het werk. Indien nodig, wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Fysiotherapeut Joeri: ‘Wat ik zo mooi vind aan ons vak is dat cliënten verloren vaardigheden zoals lopen, opstaan vanuit een stoel, traplopen, etc. herwinnen. Dat blijft elke keer bij het behalen ervan weer een grote overwinning. Ik vind het bijzonder daar aan bij te kunnen dragen.’

Specialisaties
Onze fysiotherapeuten en oefentherapeut hebben veel kennis op diverse gebieden, zoals ouderen, volwassenen en jongvolwassenen met een beperking in het dagelijks leven.
Ook zijn zij specialisten op het gebied van geriatrische fysiotherapie bij Parkinson, dementie, claudicatio intermittens, chronische aandoeningen, revalidatie na beroerte en revalidatie na een operatie aan de gewrichten. 
Het behandelen van deze aandoeningen vereist specifieke kennis, waarvoor frequent gerichte bij- en nascholing wordt gevolgd.

Vergoeding
Fysiotherapie zit in de basisverzekering en wordt voor maximaal 10 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekeraar. Deze zorg valt wel onder het verplichte eigen risico voor iedereen ouder dan 18 jaar. Daarnaast kan fysiotherapie opgenomen zijn in uw aanvullende ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor u polisvoorwaarden

Een afspraak maken?
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze planners via 055-5066141/06-22311181.