Lettergrootte veranderen

Stichting Vrienden van het Zonnehuis

De Stichting Vrienden van het Zonnehuis is jaren geleden opgericht met als doel het bevorderen van het welbevinden van cliënten van verpleeg-en zorgcentrum Het Zonnehuis in Beekbergen. Ook Hospice ‘de Spreng’ en de Verpleeghuis de Viermaster maken deel uit van onze Stichting.

Activiteiten

Wij realiseren diverse wensen zoals:

  • Het ‘fietslabyrinth’, een interactieve fietstocht. Mede door sponsoring en 
    leuke acties
  • Afdeling Ruitersmolen waar de contactclown geregeld langs komt.
  • Het wekelijkse bloemetje bij hospice ‘de Spreng’
  • De boottochtjes voor diverse afdelingen
  • Financiële bijdrage bij het Zomerprogramma<

Op het wensenlijstje van vorig jaar stond 
‘de tovertafel’. Dit is een gewone tafel die door middel van lichtprojectie omgetoverd wordt tot interactieve tovertafel. De projecties reageren op de beweging van handen en armen van de bewoners. Zo worden ze gestimuleerd meer te bewegen en te reageren op elkaar. Deze is inmiddels aangeschaft geeft veel plezier, interactie en gezelligheid aan tafel.

Hoe kunt u ons steunen?

U kunt ons op verschillende manieren steunen. Als wij poffertjes aan het bakken zijn, kunt u een vrijwillige donatie doen in onze collectebus. Alle contactpersonen van de cliënten van Het Zonnehuis én van De Viermaster (jongerenafdeling, voorheen gevestigd in het Zonnehuis) ontvangen jaarlijks een donateursbrief. U kunt ook op eigen initiatief een eenmalige gift geven, groot of klein, het is van harte welkom. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL25RABO033.6727.054 van de Stichting Vrienden van het Zonnehuis. Aan de hand van de wensen van de afdelingen kijken wij wat financieel mogelijk is. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk wensen te verwezenlijken.

Financieel

De Stichting beheert het geld afkomstig van giften en de opbrengst van de poffertjes verkoop. Ook hebben de Vrienden in de loop der jaren erfenissen en legaten mogen ontvangen.

Belangrijk om te weten!

De Stichting Vrienden van het Zonnehuis is ingeschreven in het Stichtingen Register bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland onder nummer 08133548. De Stichting behoort tot die instellingen waarvoor bij erfenissen en legaten vrijstelling van schenkingsrecht geldt en bij (jaarlijkse) giften aftrek voor de inkomstenbelasting.

Adresgegevens en overzichten

Stichting Vrienden van het Zonnehuis
Dorpstraat 49
7361 AR  Beekbergen
Telefoon: 055 – 506 6100
e-mail: info@zgapeldoorn.nl

Rekeningnummer: NL25RABO033.67.27.054
Fiscaalnummer: 814227958

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Zonnehuis
Financieel overzicht 2016