Lettergrootte veranderen

Zegen en sacrament

Zowel de ziekenzegen als het sacrament van de zieken is een moment waar velen een ervaring van bemoediging en kracht aan opdoen. U hoeft niet tot het laatste moment voor het sterven te wachten. U kunt op een vroegtijdig moment in het ziekteproces vragen om een zegen of sacrament, zodat u dit bewust, samen met mensen die u dierbaar zijn, kunt ervaren.

Ziekenzegen

In een viering rond het ziekbed kan de geestelijk verzorger samen met u en met degenen die u nabij zijn, bidden om vertrouwen, rust en overgave. Staande in de christelijke traditie worden gebaren aangereikt die u vertrouwd zijn en u helpen de laatste tijd bewust te beleven. Via de recepties kunt u contact opnemen met de katholieke  geestelijk verzorgster.

Sacrament van de zieken

Wanneer het uw wens is het sacrament van de zieken (ook wel Heilig Oliesel genoemd) te ontvangen van een priester, vragen wij u (indien mogelijk) zelf contact op te nemen met de pastoor van uw parochie.
Voor Apeldoorn (de Emmaüs Parochie) kunt u tijdens kantooruren bellen met het parochie secretariaat: 055 - 526 65 00 (ma. di. wo. do. 9.00-12.00 uur).
Een pastor van het team is iedere dag van 9.00 – 20.00 uur bereikbaar op 06 – 531 543 58.