Lettergrootte veranderen

 

Van bewegen is bewezen dat dit het dementieproces en de fysieke achteruitgang kan vertragen. Het kan zelfs tot enige verbetering leiden. DemenTalent werkt op basis van de methode Kessels. Deze methode gaat er vanuit dat u nieuwe dingen kunt leren en oude vaardigheden opnieuw onder de knie kunt krijgen.
Het programma van DemenTalent bestaat dan ook grotendeels uit bewegen en vaardigheidstrainingen, maar dan wel midden in de maatschappij. Daarnaast kunt u ook behandeling krijgen, denkt u aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtist of psycholoog.

Voor wie?
Heeft u de diagnose dementie gekregen? Voelt u zich nog jong en vitaal? Wilt u uw talenten inzetten in de maatschappij? Dan bent u bij DemenTalent aan het goede adres.

Vrijwilliger Hans: “Ik kom heel graag op Kootwijk. Ik vind het heerlijk om buiten op de hei te werken. Meestal help ik René (medewerker Staatsbosbeheer) met klussen. We zijn een hechte club en we zijn er voor elkaar.”

Actief aan de slag als vrijwilliger
Samen kijken we naar wat u nog kan en wat u wilt leren? We gaan  op zoek naar de juiste plek voor het inzetten van die talenten. U kunt bijvoorbeeld aan het werk bij Staatsbosbeheer, Radio Kootwijk of bij één van de locaties van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. We hebben een actief en uitgebreid beweegprogramma zoals het wandelfittraject. En u kunt trainingen volgen in dagelijkse handelingen zoals koken of schoonmaken. Regelmatig zijn er lunchbijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan met lotgenoten.
Bij alle activiteiten draait het om het trainen van uw vaardigheden, zo blijft u fit en actief en behoudt u een waardevolle tijdsbesteding. 
Bent u nieuwsgierig naar ons totale programma? We vertellen u er graag meer over.

Expertise
U gaat samen met uw verantwoordelijke begeleider aan de slag om een passend programma samen te stellen. Uw wensen en behoeften zijn hierbij leidend. Het programma is divers en wordt door enthousiaste medewerkers/vakspecialisten begeleid. De behandeling vindt plaats door gespecialiseerde  fysiotherapeuten, ergotherapeuten of logopedisten. Ook is psychologische ondersteuning en eventuele hulp van een diëtist.

Waar kunt u terecht?

  • Locatie Apeldoorn (Prins Willem Alexanderlaan 1419)
    Dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Locatie Kootwijk
    Maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Heeft u een hulpvraag waarbij dagbehandeling of maatwerk dagbesteding gewenst is, dan komt u in aanmerking voor (het bezoeken van) ons Expertisecentrum voor dagactiviteiten . U heeft hiervoor een CIZ of WMO indicatie nodig. Wij helpen u graag om dit voor u te regelen!

Medewerker Margriet: “Iedere dag verdelen we de klussen die gedaan moeten worden. Iedereen kiest zo zelf zijn/haar programma. We gaan in groepen uiteen en eten tussen de middag weer gezamenlijk. ’s Middags gaan we vaak een eind wandelen. Er is veel aandacht voor elkaar. Mijn dag is geslaagd als iedereen moe maar voldaan weer naar huis gaat…”

Rondleiding?
Bent u geïnteresseerd? Komt u dan de sfeer proeven tijdens een rondleiding. Wij vertellen u dan graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen.

Contact
Wilt u een rondleiding, meer informatie of zich aanmelden? Neemt u dan contact op met onze collega’s van het zorgservicebureau via 055 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl.