Lettergrootte veranderen

Dagactiviteiten Chronische lichamelijke aandoening en Revalidatie

Door behandeling, training en activiteiten werken we samen aan uw geestelijke en lichamelijke conditie om deze te handhaven of te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen, uw sociale contacten beter in stand houden of uw hobby’s (indien nodig aangepast) blijven doen.

Voor wie?
Heeft u een chronische lichamelijke aandoening ? Woont u zelfstandig? Ervaart u problemen waarbij u behandeling en/of begeleiding nodig heeft ? Dan bent u bij onze Expertisecentrum voor Dagactiviteiten aan het goede adres. Ook als het gaat om Revalidatie dan kunt u bij ons terecht.

Aan de slag
Bewegen is gezond! Het geeft positieve energie, een goed gevoel en het is belangrijk voor het behouden van uw mobiliteit. De Outdoor Wandelfit en Gymfit zijn voorbeelden van ons uitgebreide beweegprogramma om uw conditie te verbeteren. Wilt u werken aan een fit brein? Een cursus geheugentraining, mindfulness of activiteiten met de braintrainer helpen u om uw cognitieve vaardigheden op peil te houden. Bent u graag creatief of praktisch bezig? Dan kunt u ook aan het werk in ons schilderatelier, de houtgroep, de tuingroep of uw culinaire talent inzetten tijdens de kookgroep.
Bent u nieuwsgierig naar ons totale programma? We vertellen u er graag meer over.

Medewerker Sabine:Vandaag start ik met Gymfit groep. Lekker bewegen op muziek en alle spieren losmaken. Daarna doen we een sportief tennisspel. Iedereen doet altijd fanatiek mee en er wordt veel gelachen.  Mijn dag is geslaagd als we samen moe maar voldaan aan de koffie gaan.”

Expertise
U gaat samen met uw verantwoordelijke begeleider aan de slag om een passend programma samen te stellen. Uw wensen en behoeften zijn hierbij leidend. Het programma is divers en wordt door enthousiaste medewerkers/vakspecialisten begeleid. De behandeling vindt plaats door gespecialiseerde  fysiotherapeuten, ergotherapeuten of logopedisten. Ook is psychologische ondersteuning en eventuele hulp van een diëtist mogelijk.

Waar kunt u terecht?

  • Locatie Apeldoorn
    Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Heeft u een hulpvraag waarbij dagbehandeling of maatwerk dagbesteding gewenst is, dan komt u in aanmerking voor (het bezoeken van) ons Expertisecentrum voor dagactiviteiten . U heeft hiervoor een CIZ of WMO indicatie nodig. Wij helpen u graag om dit voor u te regelen!

“Ik heb al jaren lichamelijke problemen. De laatste tijd merk ik dat ik meer ondersteuning nodig heb bij uitvoeren van mijn dagelijkse activiteiten. Daarom ga ik naar de Dagactiviteit. Actief bezig zijn en andere mensen ontmoeten is voor mij heel waardevol. Er wordt goed rekening gehouden met wat ik kan en wil.”

Rondleiding?
Bent u geïnteresseerd? Komt u dan de sfeer proeven tijdens een rondleiding. Wij vertellen u dan graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen.

Contact
Wilt u een rondleiding, meer informatie of zich aanmelden? Neemt u dan contact op met onze collega’s van het zorgservicebureau via 055 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl. Zij helpen u graag verder.