Lettergrootte veranderen

Dagactiviteit voor mensen met de ziekte van Parkinson

Door behandeling, training en activiteiten werken we samen aan uw geestelijke en lichamelijke conditie om deze te handhaven of te verbeteren.  Zo kunt u bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen, uw sociale contacten beter in stand houden of uw hobby’s (indien nodig aangepast) blijven doen.

Voor wie?
Heeft u de ziekte van Parkinson? Woont u zelfstandig? De ziekte van Parkinson kan problemen geven op verschillende gebieden van het zelfstandig functioneren. Ervaart u problemen waarvoor u behandeling en/of begeleiding nodig heeft? Dan bent u bij ons Expertisecentrum voor dagactiviteiten aan het goede adres.

Aan de slag
Bewegen is gezond! Het geeft positieve energie, een goed gevoel en het is belangrijk voor het behouden van uw mobiliteit. De Outdoor Wandelfit en Gymfit zijn voorbeelden van ons uitgebreide beweegprogramma om uw conditie te verbeteren. Wilt u werken aan een fit brein? Bij alle activiteiten draait het om het trainen van uw vaardigheden, zodat u waar mogelijk uw huidige niveau verbetert of behoudt. Bent u nieuwsgierig naar ons totale programma? We vertellen u er graag meer over.

U kunt ook deelnemen aan de diverse behandelgroepen, zoals de ParkinsonFit groep, de Dysartriegroep, Schrijftraining en Lotgenoten Gespreksgroep. U werkt hier samen met behandelaren aan het behalen van uw behandeldoelen.

Medewerker Sabine: “Ik geef vandaag schilderles, houtbewerking en handwerken. Creatieve activiteiten zorgen voor ontspanning, maar ook voor training en oefening van bijvoorbeeld de fijne motoriek. Morgen kunnen de deelnemers hun culinaire talent inzetten tijdens de kookgroep.”

Expertise
U gaat samen met uw verantwoordelijke begeleider aan de slag om een passend programma samen te stellen. Uw wensen en behoeften zijn hierbij leidend. Het programma wordt door enthousiaste medewerkers/vakspecialisten begeleid.
De behandeling vindt plaats door gespecialiseerde  fysiotherapeuten, ergotherapeuten of logopedisten. Psychologische ondersteuning en hulp van een diëtist behoort ook tot de mogelijkheden. Onze therapeuten zijn lid van ParkNet. Wij werken nauw samen met de Parkinson verpleegkundigen in de regio.

Waar kunt u terecht?

  • Locatie Apeldoorn (Prins Willem Alexanderlaan 1419)
    Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Heeft u een hulpvraag waarbij dagbehandeling of maatwerk dagbesteding gewenst is, dan komt u in aanmerking voor (het bezoeken van) ons Expertisecentrum voor dagactiviteiten . U heeft hiervoor een CIZ of WMO indicatie nodig. Wij helpen u graag om dit voor u te regelen!

Rondleiding?
Bent u geïnteresseerd? Komt u dan de sfeer proeven tijdens een rondleiding. Wij vertellen u dan graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen.

Contact
Wilt u een rondleiding, meer informatie of zich aanmelden? Neemt u dan contact op met onze collega’s van het zorgservicebureau via 055 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl. Zij helpen u graag verder.

“Ik heb de ziekte van Parkinson. Door middel van training en behandeling leer ik hoe ik beter kan functioneren. Mede daardoor kan ik nog steeds zelfstandig wonen."