Lettergrootte veranderen

Dagactiviteiten voor mensen met Dementie

Door training, activiteiten en/of behandeling werken we samen aan uw mentale  en lichamelijke conditie. Met als doel zelfstandig te kunnen blijven wonen, uw sociale contacten in stand houden en/of uw hobby’s (indien nodig aangepast) blijven doen.

Voor wie?
Heeft u de diagnose dementie? Woont u zelfstandig en ervaart u problemen bij het dagelijks functioneren? Dan bent u bij ons Expertisecentrum aan het juiste adres!

Aan de slag
Beweging heeft een positief effect op het functioneren, de conditie en de stemming van mensen met dementie. Het geeft positieve energie en een goed gevoel. De wandelgroep en Gymfit zijn voorbeelden van ons uitgebreide beweegprogramma. Om mentaal uitgedaagd te worden en fit te blijven kunt u meedoen aan activiteiten zoals puzzelen, rummikub of aan het werk op de braintrainer.
Bij alle activiteiten draait het om het trainen van uw vaardigheden en het bieden van houvast en structuur, zodat u zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven.

Medewerker Henri: "Vandaag maken we boeren groentensoep voor tussen de middag. We gaan de ingrediënten vanmorgen samen halen in het dorp en de kruiden plukken we uit onze kruiden tuin. Mijn dag is geslaagd als we vanmiddag samen nagenieten van de heerlijke lunch.”

Expertise
U gaat samen met uw begeleider aan de slag om een passend programma samen te stellen. Uw wensen en behoeften zijn hierbij uitgangspunt. Het programma wordt door enthousiaste medewerkers/vakspecialisten begeleid.

Behandeling
Heeft u ook een hulpvraag voor behandeling? De behandeling vindt plaats door gespecialiseerde fysiotherapeuten, ergotherapeuten of logopedisten. Ook is psychologische ondersteuning en eventuele hulp van een diëtist  mogelijk.

Waar kunt u terecht?

  • Locatie Apeldoorn (Prins Willem Alexanderlaan 1419)
    Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Locatie Twello
    Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Heeft u vervoer nodig? Dat kan. Geeft u dit dan aan bij de indicatieaanvraag.

Medewerker Esther: “We hebben dagelijks aandacht voor het nieuws en er zijn gespreksgroepen waarbij diverse onderwerpen aan bod komen. We hebben ook van alles voor als u graag creatief bezig bent, muzikaal bent of van tuinieren of koken houdt."

Hoe kan ik mij aanmelden?
Heeft u een hulpvraag waarbij dagbehandeling of maatwerk dagbesteding gewenst is, dan komt u in aanmerking voor (het bezoeken van) ons Expertisecentrum voor dagactiviteiten . U heeft hiervoor een CIZ of WMO indicatie nodig. Wij helpen u graag om dit voor u te regelen!

Rondleiding?
Bent u geïnteresseerd? Komt u dan de sfeer proeven tijdens een rondleiding. Wij vertellen u dan graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen.

Contact
Wilt u een rondleiding, meer informatie of zich aanmelden? Neemt u dan contact op met onze collega’s van het zorgservicebureau via 055 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl. Zij helpen u graag verder.