Lettergrootte veranderen

DemenTalent zijn dagactiviteiten voor mensen met dementie op jonge leeftijd

“Sinds ik vrijwilligerswerk doe voel ik me weer nuttig, ik doe iets voor de maatschappij en/of de natuur.” 

Ook als u op jonge leeftijd de diagnose dementie heeft gekregen, kunt u bij ons terecht voor een passend zorgaanbod. Samen zoeken we naar een zinvolle daginvulling. Met zinvol bedoelen we dat u zich nuttig voelt en waardevol bent, waardoor u, uw zelfvertrouwen behoudt of terugkrijgt omdat u meedoet in de maatschappij en uw talenten ten volle benut. Wij gaan uit dat u volwaardig in de samenleving staat. Daarom zoeken we naar mogelijkheden in de maatschappij waar uw talenten ingezet kunnen worden en waar u vaardigheden kunt trainen.

Op zoek naar uw talenten

We gaan op zoek naar uw talenten. Wat kunt u nog wel en ook wat wilt u nog leren? Samen met u kijken we dan waar die talenten het beste kunnen worden ingezet. U kunt bijvoorbeeld:

Een belangrijk deel van het behandelprogramma bestaat uit sport en leertraining. Van sport is bewezen dat dit het dementieproces en de fysieke achteruitgang vertraagt en dat het zelfs tot enige verbetering kan leiden. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de sport leidt tot intensieve inspanning. De doelen van het sporten stelt u daarom samen met een fysiotherapeut vast.
Door de leertrainingen kunt u nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen op sociaal en lichamelijk vlak en kan het dementieproces worden vertraagd.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u zich aanmeldingen of wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl. Onze medewerkers zijn telefonisch te bereiken via (055) 549 52 49 (op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur)