Lettergrootte veranderen

Logopedie

Wat is Logopedie?

De logopedist onderzoekt, behandelt, begeleidt en adviseert mensen met problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor en slikken.

Wat kan een logopedist voor u betekenen?

Dat communiceren en eten en drinken niet vanzelfsprekend is, wordt vaak opgemerkt als zich problemen op dit gebied voordoen. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een ziekte (Parkinson, diverse spierziekten), beroerte (CVA) of algehele achteruitgang. De logopedist zal samen met u en eventuele mantelzorger uw problemen in kaart brengen, waarna we kijken hoe we u het beste kunnen begeleiden. Dit kan zijn door middel van therapie, maar in het geval van communicatieproblemen bijvoorbeeld ook door het aanmeten van een geschikt communicatie-hulpmiddel.

Wij bieden o.a. logopedie voor:

Behandellocaties

U bent voor logopedische behandeling welkom op onze locaties Randerode, Casa Bonita en De Viermaster. Op deze locaties zijn behandelkamers en de nodige materialen aanwezig om uw behandeling vorm te geven. Wanneer het medisch noodzakelijk is, bepaald door uw huisarts of de specialist, dan is ook behandeling bij u thuis mogelijk.

Randerode
Zuster Meyboomlaan 10
7334 DV Apeldoorn

Casa Bonita
Anklaarseweg 91
7316 MC Apeldoorn

De Viermaster
1e Wormenseweg 370
7333 GZ Apeldoorn

Vergoedingen behandeling

Wij behandelen alleen op verwijzing van een huisarts, specialist of tandarts. Wanneer er uitdrukkelijk op de verwijzing staat, dat de behandeling bij u thuis moet plaatsvinden, komen wij naar u toe. Logopedische behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Deze zorg valt onder het verplichte eigen risico voor iedereen ouder dan 18 jaar. De declaraties van de behandelingen worden aan het eind van de maand rechtstreeks bij uw zorgverzekeraars in rekening gebracht. Maakt u gebruik van een restitutiepolis of mocht blijken dat u onvoldoende of niet verzekerd bent, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het voldoen van de betalingen. De zorgverzekeraars hanteren alle verschillende tarieven voor de vergoeding van logopedie. Heeft u behoefte aan inzage in de tarieven die wij kunnen declareren bij u ziektekosten verzekeraar? Dan kunt u deze bij ons opvragen. Mocht u veranderen van zorgverzekeraar, breng de logopedist hiervan dan zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Onze behandelaren

Corine Basten
Expertises: Parkinson (lid ParkinsonNet), afasie, dysartrie, slikstoornissen, gehoorproblemen, neuromusculaire aandoeningen
E-mail: corine.basten@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - dinsdag - woensdag - donderdag

Marguerita de la Rambelje
Expertises: Parkinson (lid ParkinsonNet), afasie, dysartrie, slikstoornissen, gehoorproblemen
E-mail: marguerita.delarambelje@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - dinsdag - donderdag - vrijdag

Contact

Voor vragen en/of afspraken kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Dagelijks na 17.00 uur en tijdens weekend- en feestdagen is de praktijk gesloten.

Voor vragen over aanmelding of inschrijving kunt u contact opnemen met de afdeling planning via telefoon (055) 506 61 41.

E-mail: aanmeldingeerstelijnsbehandeling@zgapeldoorn.nl