Lettergrootte veranderen

Ergotherapie

Merkt u dat gewone handelingen niet meer zo gewoon zijn? Is het lastig met volle koffiekopjes naar de woonkamer te lopen of lukt het niet goed meer om zelfstandig boodschappen te doen? Is de zorg voor uw partner soms te zwaar voor u? Ergotherapie helpt u graag!

Wat kan een ergotherapeut voor u betekenen?

Een ergotherapeut begeleidt u bij de dagelijkse handelingen die voor u van belang zijn, maar nu moeizaam gaan. Samen bekijken we hoe u deze kunt verbeteren en naar tevredenheid kunt blijven uitvoeren. U leert bijvoorbeeld een andere houding aan te nemen tijdens het schrijven, hoe u zichzelf weer kunt kleden of u krijgt tips voor aanpassingen in de woning.

Door dit soort adviezen worden lastige handelingen vaak gemakkelijker of weer uitvoerbaar. Daarnaast ondersteunen we ook mantelzorgers met advies. Wij kunnen indien nodig de weg wijzen naar of overleggen met andere disciplines zoals fysiotherapie of logopedie, zodat u de behandeling ontvangt die u nodig heeft.

Wij bieden onder andere ergotherapie voor:

Specialisten

Wij werken alleen met ervaren professionals. Binnen ons team is veel kennis aanwezig op het gebied van ouderenzorg. Daarnaast kunnen ook volwassenen met een beperking in het dagelijks leven bij ons terecht. Een aantal van onze therapeuten is specialist op het gebied van ergotherapie bij Parkinson, dementie, beroerte (CVA) en begeleiding van mantelzorgers. Al deze aandoeningen vereisen specifieke kennis en deze therapeuten hebben hiervoor een gerichte training gevolgd.

Ergotherapie voor u?

Heeft u problemen bij het verrichten van dagelijkse handelingen en denkt u dat ergotherapie aan huis ook u en/of u als mantelzorger kan helpen? Vraag dan bij uw huisarts/ specialist een verwijzing. Ergotherapie valt binnen de basisverzekering en wordt voor maximaal 10 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekering. Op de ergotherapeutische behandeling of advisering is wel het wettelijk eigen risico van toepassing. Waar nodig vindt de behandeling bij u thuis plaats. Dit dient aangegeven te zijn op de verwijzing.

Behandellocaties

U bent voor ergotherapie welkom op onze locaties Randerode, Casa Bonita en De Viermaster. Op deze locaties zijn behandelruimtes en de nodige materialen aanwezig om uw behandeling vorm te geven. Wanneer het medisch noodzakelijk is, bepaald door uw huisarts of de specialist, dan is ook behandeling bij u thuis mogelijk.

Randerode
Zuster Meyboomlaan 10
7334 DV Apeldoorn (Er is parkeergelegenheid voor cliënten bij de achteringang)

Casa Bonita
Anklaarseweg 91
7316 MC Apeldoorn

De Viermaster
1e Wormenseweg 370
7333 GZ Apeldoorn

Onze therapeuten

Rianne Merks
Expertises: Parkinson (lid ParkinsonNet), chronische en progressieve aandoeningen als MS en CVA, omgaan belasting/belastbaarheid
E-mail: rianne.merks@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - woensdag - (vrijdag)

Anneriek Meijer
Expertise: ReAttach therapeut
E-mail: anneriek.meijer@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: dinsdag - vrijdag

Yvet Welman
E-mail: yvet.welman@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - dinsdag - woensdag - donderdag

Ilse Grobben
E-mail: ilse.grobben@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - dinsdag - donderdagochtend

Iris de Groot
E-mail: iris.degroot@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: maandag - dinsdag - donderdag - vrijdag

Contact

Voor vragen en/of afspraken kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Mocht op het moment van bellen geen therapeut beschikbaar zijn om u te woord te staan, dan wordt u doorverbonden naar het secretariaat Behandel- en Expertisecentrum. Indien gewenst kunt u een boodschap of terugbel-afspraak laten noteren.

Dagelijks na 17.00 uur en tijdens weekend- en feestdagen is Ergotherapie gesloten.

Voor vragen over aanmelding of inschrijving kunt u contact opnemen met de afdeling planning via telefoon (055) 506 61 41.

E-mail: aanmeldingeerstelijnsbehandeling@zgapeldoorn.nl