Lettergrootte veranderen

Dieetadvisering

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

Om goed te kunnen functioneren en om fit te blijven is gezonde voeding belangrijk. Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes, verminderd. Ook heeft u hierdoor een kleinere kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede. Soms is een speciaal dieet nodig bij gezondheidsproblemen, zoals:

 • Slechte eetlust en ongewenst gewichtsverlies door ziekte
 • Decubitus (doorligwonden)
 • Slik- en kauwproblemen
 • COPD
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
 • Overgewicht
 • Sondevoeding

Omdat ieder mens uniek is, maakt de diëtist een behandelvoorstel op maat voor uw situatie. In een serie consulten geeft de diëtist uitleg en informatie over eten en drinken in relatie tot uw gezondheid en ziekte. U krijgt begeleiding en coaching bij het uitvoeren van uw dieetadvies. Het veranderen van uw gewoontes en het vergroten van uw kennis over wat u eet en drinkt in relatie tot uw gezondheid, zijn hierbij belangrijk.

Dieetadvisering voor u?

Herkent u zichzelf in de beschrijvingen of heeft u andere problemen waarbij u denkt dat de diëtist u kan helpen? Vraag dan bij uw huisarts of medisch specialist om een verwijzing. Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Deze zorg valt wel onder het wettelijk verplicht eigen risico voor iedereen ouder dan 18 jaar. Daarnaast kan dieetadvisering opgenomen zijn in uw aanvullende ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Wij bieden onder andere dieetadvisering voor:

 • Mensen met de ziekte van Parkinson
 • Mensen met een chronisch lichamelijke aandoening
 • Mensen die revalideren na een beroerte
 • Mensen die revalideren na een operatie

Behandellocaties

U bent voor dieetadvisering welkom op onze locaties Randerode en Casa Bonita. Op deze locaties zijn behandelkamers en de nodige materialen aanwezig om uw behandeling vorm te geven. Wanneer het medisch noodzakelijk is, bepaald door uw huisarts of de specialist, dan is ook behandeling bij u thuis mogelijk. De diëtist is werkzaam binnen de gemeente Apeldoorn.

Randerode
Zuster Meyboomlaan 10 te Apeldoorn
Er is een parkeergelegenheid voor cliënten bij de achteringang.

Casa Bonita
Anklaarseweg 91 te Apeldoorn

Onze behandelaren

Romy Linthorst
E-mail: Romy.Linthorst@zgapeldoorn.nl
Werkdagen: dinsdag en vrijdagochtend 

Contact

De behandelingen worden geboden onder kantoortijden, in samenspraak met uw diëtist. Voor vragen en/of afspraken kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Mocht op het moment van bellen geen diëtist beschikbaar zijn om u te woord te staan, dan wordt u doorverbonden naar het secretariaat Behandel- en Expertisecentrum. Indien wenselijk kunt u een boodschap of terugbel-afspraak laten noteren.

Dagelijks na 16.30 uur en tijdens weekend- en feestdagen is de praktijk gesloten.

Afdeling Dieetadvisering
Telefoon: (055) 549 51 21
Fax: (055) 549 51 98 (Secretariaat Behandel- en Expertisecentrum)
E-mail: dietetiekRR@zgapeldoorn.nl

Voor vragen over aanmelding of inschrijving kunt u contact opnemen met het Zorgservice bureau: 055 - 549 52 49