Lettergrootte veranderen

Dieetadvisering

Wilt u aan de slag met uw eet- en drink gewoontes, omdat u bijvoorbeeld een verminderde eetlust ervaart? Merkt u dat u afgevallen bent? Verdwijnt bij u het plezier in eten en drinken? Is er sprake van slecht genezende wonden of een gevoelige stuit? Zijn er klachten ten aanzien van uw ontlastingspatroon? Heeft u een slikwijzer ontvangen van de logopedist?
Onze diëtist van Therapie voor Thuis helpt u graag!

Behandeling op maat
De diëtist past de behandeling aan op uw situatie. In het eerste consult wordt eerst ingegaan op uw gezondheid, uw hulpvragen, verwachtingen en wensen.
Vervolgens kiest u samen met uw diëtist aan welke hulpvragen u gaat werken. Het is hierbij natuurlijk van belang dat de behandeldoelen realistisch en haalbaar zijn.

De diëtist kan waar nodig en met uw instemming binnen ons team of daarbuiten verwijzen naar of overleggen met andere zorgverleners zodat u de behandeling ontvangt die u nodig heeft. 

"Ik maakte mij zorgen over het eetpatroon van mijn moeder. Ik ben blij dat diëtiste ons richtlijnen en adviezen geeft om het eetpatroon te verbeteren."

Gezonde voeding is essentieel
U staat er niet altijd bij stil, maar eten is naast lekker en gezellig ook belangrijk voor onze gezondheid. Om goed te functioneren en om fit te blijven is gezonde voeding belangrijk. Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten of het ontwikkelen van complicaties verminderd. Soms is er een speciaal dieet nodig, omdat u van bepaalde voedingsstoffen juist meer of minder nodig heeft. Mocht het met de gebruikelijke voeding niet haalbaar zijn om aan uw voedingsbehoefte te voel doen, dan kan er gekozen worden om gebruik te maken van medische voeding.

Tijd en inspanning
Het veranderen van uw eet- en drinkgewoontes en het vergroten van uw kennis over wat u eet en drinkt in relatie tot uw gezondheid zijn belangrijk. Dit is niet eenvoudig. Het veranderen of aanpassen van uw eetpatroon/eetgedrag kost tijd en inspanning. De diëtist geeft u hierbij een steuntje in de rug.

Diëtist Romy: ‘Ter ondersteuning van wondherstel, is inname van voldoende eiwitten van belang. Daarom adviseer ik de cliënt om zoet beleg te vervangen door hartig beleg en een glas melk bij de broodmaaltijden te consumeren .’

Specialisaties
Onze diëtist is gespecialiseerd in oa het behandelen en begeleiden van cliënten met ondervoeding, decubitus, COPD, ziekte van Parkinson, dementie, nierfunctieproblemen, overgewicht, kanker en diabetes mellitus.
Het behandelen van deze aandoeningen vereist specifieke kennis, waarvoor frequent gerichte bij- en nascholing wordt gevolgd.

Vergoeding
Dieetadvisering zit in de basisverzekering en wordt voor maximaal 3 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekeraar. Deze zorg valt onder het verplichte eigen risico voor iedereen ouder dan 18 jaar. Daarnaast kan dieetadvisering opgenomen zijn in uw aanvullende ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

‘Ik voel me sinds ik ben gestart met de drinkvoeding een stuk energieker.’

Een afspraak maken?
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze planners via 055-5066141/06-22311181.