Lettergrootte veranderen

Allerlei contracten mogelijk

"Ik was op zoek naar een paar uurtjes werken in de week. Via een flexcontract kan dat, heb ik dan eens wat meer tijd, dan kan ik ook meer werken. Voor mij de ideale oplossing."

Ieder persoon is verschillend, de één is op zoek naar een vast dienstverband voor 36 uur, terwijl de ander eigenlijk maar 1 ochtend in de week zou willen werken. Zorggroep Apeldoorn en omstreken biedt daarom voor iedereen een passende overeenkomst. Veel is mogelijk, uiteraard afhankelijk van de functie en vacatures. Wij bieden de volgende contractmogelijkheden:

- Fulltime arbeidsovereenkomst
- Parttime arbeidsovereenkomst
- Flexovereenkomst, op basis van een gemiddelde arbeidsduur per week of jaaruren.

In principe bieden wij een arbeidsovereenkomst aan voor onbepaalde tijd. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een overeenkomst voor bepaalde tijd krijgt, bijvoorbeeld als je iemand vervangt tijdens zwangerschap of ziekte, of wanneer het om een nieuwe functie gaat.

Zekerheid

"Ik vind het prettig om zekerheid te hebben, ik werk hier dan ook op basis van een vaste arbeidsduur. Dat past bij mij."

Bij een fulltime arbeidsduur werk je gemiddeld 36 uur per week. Bij een parttime overeenkomst werk je de gemiddelde arbeidsduur per week zoals deze met jou is afgesproken. Meestal ben je werkzaam op een vaste afdeling. Elke maand ontvang je een vast salaris en, indien je in onregelmatige diensten werkt, de daarbij behorende onregelmatigheidstoeslag.

Flexibiliteit

"Ik wil graag flexibel werken om de zorg voor mijn kinderen en mijn werk zo goed mogelijk te combineren".

Wij bieden flexovereenkomsten aan zowel op basis van een parttime arbeidsduur per week als op basis van jaaruren. Bij een flexibele overeenkomst werk je vanuit een flexpoule. Zorggroep Apeldoorn en omstreken kent meerdere flexpoules, afgestemd op de verschillende cliëntengroepen. Je wordt geplaatst in de flexpoule van jouw voorkeur en zult zoveel mogelijk binnen de daarbij behorende cliëntendoelgroep worden ingezet.

Wij bieden hierbij twee mogelijkheden aan:
Een parttime overeenkomst waarbij je op basis van de met jou afgesproken gemiddelde arbeidsduur wordt ingepland.

Of

Een jaarurencontract waarbij met je wordt afgesproken hoeveel uren je op jaarbasis wilt werken. Je kunt kiezen uit 52 uren, 104 uren, 156 uren, of 208 uren per jaar. De jaaruren worden verspreid over de kwartalen in het jaar. Op basis van de behoefte aan inzet van flexibele medewerkers, zal je in de zomermaanden vaker worden ingezet en in de winter wat minder.

Naast een jaarurencontract of een parttime overeenkomst is het mogelijk om extra te werken op basis van meerwerkuren. Je ontvangt elke maand een salaris. Indien je werkzaam bent in onregelmatige diensten ontvang je daarnaast ook nog een onregelmatigheidstoeslag. heb je meerwerkuren gewerkt, dan worden deze ook uitbetaald in de maand nadat je deze gewerkt hebt.