Lettergrootte veranderen

Vrijwilligerswerk: uw hulp is heel bijzonder!

Vrijwilligers zijn erg belangrijk! Als vrijwilliger kunt u een actieve bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten. Als vrijwilliger ondersteunt u onze cliënten op praktische wijze en u bent er ook vooral voor sociaal contact. Samen met de cliënt, onze medewerkers, mantelzorgers en andere relaties van de cliënt vormen we op deze manier een Zorggemeenschap. De coördinator vrijwilligerswerk zoekt met u vrijwilligerswerk dat bij u past en regelt alle administratieve zaken zoals uw registratie als vrijwilliger. 

Als vrijwilliger kiest u er zelf voor om mee te helpen. Dit betekent dat u ook zelf kunt bepalen hoeveel tijd u er aan wilt besteden en u bent niet verplicht dit werk te blijven doen. Toch is het fijn als wij op u kunnen rekenen. We zeggen dan ook vaak dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Wat kunt u doen?

Welke taken u als vrijwilliger kunt doen hangt helemaal af van wat u wilt en kunt. Samen met één van onze coördinatoren vrijwilligerswerk kijken we wat bij u past. Uw werk stemmen we af op uw talenten en de behoefte van onze cliënten. In principe is daarom alles mogelijk, van meerdere dagen per week tot bijvoorbeeld een dagdeel per maand, van wandelen tot zwemmen tot ´gewoon´ af en toe een kopje koffie drinken.

Meld u aan

Wij werken met een Bureau Vrijwilligerswerk, waar vanuit onze coördinatoren vrijwilligerswerk samen met u passend werk zoeken. Zij regelen eveneens alle administratieve zaken zoals uw registratie als vrijwilliger.

Wilt u vrijwilliger worden?
Vul dan het aanmeldingsformulier in. Een van onze coördinatoren neemt dan contact met u op voor een afspraak. Of kijk bij onze vacatures of er een leuke vacature voor u bij zit!

Gert van Mossel, vrijwilliger in De Viermaster

Gert van Mossel is vrijwilliger in De Viermaster. Graag deelt hij zijn ervaringen:

"Je maatje"

Sinds 5 jaar ben ik nu vrijwilliger bij de Viermaster en heb in die 5 jaar veel activiteiten met cliënten gedaan zoals kaarsen maken, koken, computeractiviteiten, sport en spel, helpen met het eten, bewonersvakantie, uitjes met de bus als chauffeur en begeleider. Ik haal heel veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk. Vooral de band die ik opbouw met de cliënten en het personeel en de waardering die ik krijg als vrijwilliger bij de Viermaster. >lees verder