Lettergrootte veranderen

Kleurrijke organisatie

Zorggroep Apeldoorn en omstreken is ontstaan door het samengaan van verschillende verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Apeldoorn en omstreken. Verschillende fusies maken van Zorggroep Apeldoorn en omstreken een kleurrijke organisatie, met verschillende culturen maar met één duidelijke missie: Onder regie van de cliënt goede zorg en behandeling verlenen!

Oudste verpleeghuis van Nederland

Eén van onze locaties is het Zonnehuis-Beekbergen, het oudste verpleeghuis van Nederland. In 1929 opgericht door Jo Visser, grondlegster van de Vereniging Het Zonnehuis. 

Nieuwste aanwinsten

De laatste jaren breiden wij onze activiteiten in de regio uit. In 2007 is Woonhaven, onze eerste locatie voor kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie, geopend. In 2008 volgde de Verpleegunit in Avondzon en in 2009 werd de nieuwbouw van Casa Bonita in gebruik genomen, eveneens kleinschalig wonen, maar nu in een grootschalige omgeving.

In november 2010 opende kleinschalige locatie De Windkanter in het gebouw de Witte Wolken haar deuren en in 2011 volgde Sprenkelaarshof met de gebouwen Pachterserf en Heerenhof en locatie De Viermaster, speciaal gericht op jongeren. In februari 2016 werd Winkewijert, het Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe geopend.