Lettergrootte veranderen

Zorghotel Apeldoorn is gesloten, maar herinnering en waardering blijft gepubliceerd: 09-11-2021

Vorige week dinsdag vond de ‘Dank je wel Borrel’ plaats voor iedereen die Zorghotel Apeldoorn in de coronacrisis mogelijk heeft gemaakt. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de medewerkers van de verschillende organisaties in het zonnetje gezet en werd deze bijzondere periode met elkaar afgesloten.

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn, sprak als eerste zijn waardering uit. ‘De snelheid en kwaliteit waarmee het zorghotel is neergezet, vind ik heel bijzonder. Dat verschillende organisaties een samenwerking weten op te zetten die op deze manier uitpakt. Daar mogen jullie heel trots op zijn. Deze woorden komen vanuit mijn tenen. Bedankt.’ Om zijn waardering te onderstrepen, had hij voor iedere medewerker een speciaal speldje met het logo van de gemeente Apeldoorn meegenomen. Na deze woorden sprak Anneke Bouwmeester, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Apeldoorn e.o, haar blijk van waardering uit. ‘Ik ben trots op alle partijen die dit hebben neergezet; van de zorgverleners tot aan de planners en van de militairen tot aan de burgemeester zelf. We deden dit met zijn allen’, vertelt Bouwmeester.


Paraat

Tot slot kwamen Bastiënne van der Zanden, verpleegkundige, en Antoinette Mölder, teammanager van het Zorghotel, aan het woord. Zij hebben beiden aan de opstart én met de handen aan het bed gestaan. Bastiënne: ‘Het was een indrukwekkende periode die veel van ons als medewerkers heeft gevraagd. We hebben uren in de beschermende pakken gewerkt. Videogesprekken opgezet voor patiënten zodat ze met familie konden praten. Maar ook familie opgeroepen om toch afscheid te nemen. We hebben met elkaar gelachen en gehuild, maar bovenal met elkaar samengewerkt. Dat was een bijzondere uitdaging met zoveel mensen van verschillende organisaties in zeer korte tijd samen deze zorg leveren. De periode bij het Zorghotel is hierbij afgesloten, maar wij staan natuurlijk altijd paraat.’

Na afloop dronken de aanwezigen een drankje en haalden ze herinneringen op. In de stilteruimte kon een kaarsjes aangestoken worden en natuurlijk was afdeling Chrysant, waar het Zorghotel gevestigd was, open om nog voor de laatste keer een kijkje te nemen. Ook was er nog een rek met schoenen die hun eigenaar zochten. Na afloop kregen alle aanwezigen een fysiek bedankje mee in de vorm van een gevuld tasje.


Zorghotel Apeldoorn
Op vrijdag 23 oktober 2020 werd Zorghotel Apeldoorn geopend. Mensen uit de veiligheidsregio met lichamelijke klachten en mensen met dementie die besmet waren met het coronavirus werden verzorgd op de geïsoleerde afdeling Chrysant in verpleeghuis Casa Bonita, locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o. De zorg werd geleverd door professionals vanuit diverse organisaties waaronder Atlant, Klein Geluk, de huisartsen (HOOG) en Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Daarnaast was er huIp vanuit Het Rode Kruis, de brandweervrijwilligers, helpende handen, GGD Noord- en Oost-Gelderland en 11 militairen van de Luchtmobiele Brigade. In totaal zijn er meer dan 200 patiënten verzorgd in Zorghotel Apeldoorn.