Lettergrootte veranderen

Zorggroep Apeldoorn e.o. bouwt per 1 juli 2021 Wijkverpleging af gepubliceerd: 02-07-2021

Zorggroep Apeldoorn e.o. bouwt per 1 juli 2021 Zorg Thuis af en draagt Casemanagement Dementie over. De corona-periode heeft ons geleerd om te doen waar wij goed in zijn. Willen onze goede punten versterken. Beide diensten hebben een te kleine omvang en is besloten de activiteiten over te laten aan partijen in de regio die hiertoe beter uitgerust zijn. Cliënten ontvangen een persoonlijke brief en worden zorgvuldig begeleid naar een nieuwe zorgaanbieder, alle  medewerkers kunnen werkzaam blijven binnen Zorggroep Apeldoorn e.o.

 

Bestuurder Anneke Bouwmeester: “Natuurlijk is dit een lastige keuze geweest. Maar uiteindelijk is dit het beste voor een goede continuering van de zorg aan onze cliënten en ook voor onze medewerkers. Impact heeft het zeker. Daarom doen we er alles aan om onze cliënten de goede zorg te kunnen blijven aanbieden die ze bij ons gewend waren. We hebben daarbij alle vertrouwen in onze samenwerkingspartners in de regio.”

 

Wat betekent het voor cliënten?

De cliënten Zorg Thuis van Zorggroep Apeldoorn e.o. zullen hun zorg voortaan ontvangen van een andere aanbieder. Bouwmeester: “Wij blijven natuurlijk zorg verlenen totdat we samen met de cliënten een nieuwe aanbieder van thuiszorg hebben gevonden. Wij gaan met cliënten in gesprek om te kijken welke aanbieder het beste bij hen past en waar ruimte is. Wij begeleiden iedereen de komende weken zo persoonlijk en goed mogelijk.  We hebben hiervoor een ‘regisseur’ aangesteld, Danny Huizer. De heer Huizer is een medewerker van Zorggroep Apeldoorn e.o. die goed bekend is met de zorg in en rond de wijk Orden en het gebouw Mandala. Kortom: wij zorgen voor een warme overdracht.”.

 

Voor de cliënten van casemanagement dementie stemmen we met het Netwerk Dementie en Geriatrie de route en het moment van informeren af.

Bouwmeester “Het raakt ons om afscheid te moeten nemen van cliënten. Onze medewerkers hebben een band met hen opgebouwd. Velen van ons mochten hen jaren lang ondersteunen en verzorgen en zeker met de bewoners van Mandala is een bijzondere band ontstaan. We zullen ons best doen deze zo goed mogelijk af te ronden en over te dragen. Wij danken alle cliënten voor het vertrouwen van de afgelopen jaren.”

 

Heeft u vragen n.a.v. dit bericht dan kunt u hier een mail sturen