Lettergrootte veranderen

Wedstrijd nieuwe naam voor locatie Twello gepubliceerd: 07-09-2021

Locatie Twello van Zorggroep Apeldoorn e.o. is een kleinschalige woonlocatie voor mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen. Er zijn mooie ontwikkelingen gaande op de locatie. Dat vraagt om een nieuwe, passende naam. Omdat de betrokkenheid groot is, wordt er een namenwedstrijd gehouden.

Locatie Twello is sinds 1996 gevestigd op Sint Maartenserf 85 in de wijk Duistervoorde in Twello. Voorheen was er in de gemeente Voorst geen verpleeghuiszorg mogelijk. Vanuit het besef dat het juist voor mensen met een vorm van dementie erg belangrijk is in hun eigen omgeving te kunnen blijven, heeft verpleeghuis Casa Bonita uit Apeldoorn destijds een locatie in Twello geopend.

Mooie ontwikkelingen
Er is sinds die tijd veel verandert vertelt Teammanager Zorg & Welzijn Antoinette Molder. ‘En ook nu zijn er weer mooie ontwikkelingen. We zijn onlangs gestart met een verbouwing om de ruimtes weer helemaal van deze tijd te maken. Ook is dagactiviteit de Barnte, die voorheen in het centrum aan de Torenbosch 12 zat, naar onze locatie verhuisd. De medewerkers van de Barnte kunnen nu samenwerken met de welzijnsmedewerkers van locatie Twello en zo cliënten een gevarieerder activiteitenaanbod en meer maatwerk bieden.’

‘Ons kent ons’

‘Wat niet is verandert, is de ‘ons kent ons sfeer’’, aldus Antoinette. ‘De betrokkenheid van familie en vrij¬willigers uit het dorp is groot. Er is hier een mentaliteit van: in dit dorp zorgen we voor elkaar. Wij zeggen dan ook altijd ‘we doen het samen’. Familie is hier altijd welkom. En we zijn ontzettend blij met de grote groep vrijwilligers waar wij elke week weer op kunnen rekenen!’

Wedstrijd
Antoinette hoopt dat er leuke suggesties binnen gaan komen. ‘Met een jury bestaande uit een familielid, medewerker uit het team, iemand van de cliëntenraad, de directeur Zorg & Welzijn Margje Mahler en mijzelf kiezen we de meest passende naam. De naam en winnaar maken we daarna zo spoedig mogelijk bekend. We hebben een dinerbon van Gasterij De Patron t.w.v. 50 euro als prijs, dus de winnaar kan heerlijk uit eten.’ Meedoen? Stuur dan de naam met toelichting voor 22 september naar communicatie@zgapeldoorn.nl.

Hier vind je de flyer met wat achtergrondinformatie over locatie Twello.