Lettergrootte veranderen

Verscherping regels corona gepubliceerd: 20-01-2021

De landelijke maatregelen rondom Corona zijn vandaag verder aangescherpt.
De landelijke richtlijnen zorgen er voor dat we ook voor Zorggroep Apeldoorn e.o. aanpassingen moeten doen in onze basisregels Corona.

Aantal bezoekers
Vanaf woensdag 20 januari tot ten minste woensdag 10 februari 2021 geldt landelijk de regel dat iedereen thuis maximaal 1 bezoeker per dag mag ontvangen.

Voor cliënten van Zorggroep Apeldoorn e.o. betekent dit dat zij vanaf donderdag 21 januari tot tenminste woensdag 10 februari 1 bezoeker per dag mogen ontvangen, in plaats van maximaal 2 bezoekers per dag.
De enige uitzondering op deze maatregel betreft de zorgsituaties waarin er sprake is van terminale zorg. In deze gevallen dient er overleg plaats te vinden tussen naasten van de cliënt en de desbetreffende zorgverleners.

We proberen zo veel als mogelijk onze online mogelijkheden in te zetten om naast het reguliere bezoek contact mogelijk te maken.

Avondklok
Het voornemen van het kabinet is om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer in heel Nederland een avondklok in te voeren. Het is dan de bedoeling dat iedereen van 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Als deze maatregel zal gaan gelden, duurt dit tot 10 februari as.

Corona maatregelen in acht nemen
Wij snappen dat deze aanvullende maatregelen ingrijpend zijn voor u en uw naasten.
Toch verzoeken wij u nogmaals u aan de huidige en nieuwe aanvullende afspraken te houden. Door voorzichtig te zijn en alle afspraken goed in acht te nemen, kunnen we met elkaar zoveel mogelijk grip houden op de situatie, en een veilige omgeving bieden aan onze cliënten en aan elkaar.

Wij zijn blij dat de vaccinatie van onze zorgmedewerkers tegen het corona virus inmiddels is gestart. Ook het vaccineren van cliënten van Zorggroep Apeldoorn e.o. is in zicht.  Hiermee verkleinen we zo snel mogelijk de risico’s op besmetting. 

We rekenen op uw medewerking en danken u voor uw getoonde geduld en begrip.

Managementteam Zorggroep Apeldoorn e.o.


Klik hier voor een PDF