Lettergrootte veranderen

Vernieuwde interne EVV-opleiding gepubliceerd: 23-10-2019

Afgelopen juni is een groep van 15 deelnemers gestart met onze vernieuwde interne EVV-opleiding. In 10 maanden tijd ontwikkelen deelnemers zich tot volwaardig en gecertificeerd EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende). Binnenkort start een tweede groep. De opleiding staat open voor geïnteresseerden binnen en buiten Zorggroep Apeldoorn in het bezit van een diploma Verzorgende IG niveau 3.

Deelnemer Dieneke is enthousiast over de EVV-opleiding ‘nieuwe stijl’. ‘Centraal in de opleiding staat wat jij zelf nodig hebt om als EVV te groeien in je rol. Hoe je als EVV komt waar je moet komen. Zowel in het contact met cliënten, familie, behandelaren als met collega’s. Je leert hoe je communicatie in kunt zetten om je doel te bereiken, altijd met respect voor de ander én met respect voor jezelf.
Met het team wil ik tijdens de opleiding gaan werken aan onze communicatie, hoe we meer eerlijk en open naar elkaar kunnen zijn en op de goede manier feedback geven en ontvangen.’

Praktijkgericht
De vernieuwde EVV-opleiding is volledig praktijkgericht en helemaal verweven met de werkprocessen van het eigen team/afdeling. Elke module start vanuit de cliëntreis. Alle fases die een cliënt doorloopt (van ver voor opname tot na ontslag/overlijden) worden uitvoerig behandeld en direct gevolgd door de acties van de EVV / het team.
Niet alleen de zorg- maar juist ook de welzijnsaspecten krijgen veel aandacht. In de opleiding staan daarom ook de eigen houding/gedrag en communicatie centraal.

Direct in positie
In deze opleiding zetten we de EVV direct in positie. Als onderdeel van de  opleiding onderzoekt de EVV samen met het eigen team welke zorgprocessen verbeterd kunnen worden. Ook brengt de EVV in opleiding dit proces naar een concreet resultaat. Kortom, je doorloopt de opleiding zelfstandig, maar hebt bij het uitvoeren van de opdrachten je hele team nodig.

Iets voor jou?
In de tweede EVV-opleidingsgroep, die start in de laatste maanden van dit jaar, is nog plek. En waarschijnlijk start er volgend jaar nog een groep.
Ben je al werkzaam als EVV en heb je interesse in de vernieuwde opleiding? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat voor jou de juiste route is. Lees meer op onze website zorgvoorapeldoorn.nl.