Lettergrootte veranderen

Verdere aanscherping coronamaatregelen gepubliceerd: 12-11-2021

Het is belangrijk dat we er samen alles aan doen om corona besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom vroegen we bezoekers zich aan onze preventieve coronamaatregelen te houden. De explosieve groei van het aantal corona besmettingen in ons land vraagt om extra maatregelen. Deze zijn vanavond tijdens de persconferentie bekend gemaakt. Hieronder leest u wat deze maatregelen betekenen voor Zorggroep Apeldoorn e.o.
Daarnaast informeren we u ook over de boosterprik die op korte termijn beschikbaar komt.

Bezoekers dagactiviteiten
Voor de bezoekers van de dagactiviteiten geldt dat zij een mondneusmasker dragen tot zij in de ruimte zijn waar zij die dag verblijven. De dagactiviteiten zijn vanaf maandag ook ingericht op de 1,5 meter afstand voor bezoekers met lichamelijke klachten.
Voor bezoekers met dementie werken we met vaste groepen in vaste ruimtes. De lunch wordt verzorgd in de ruimte waar de bezoekers verblijven.
Ook hier geldt; bij klachten blijft u thuis.

Boosterprik
De boostercampagne wordt versneld. Dat is fijn. Dit betekent dat we begin volgende week de vaccins kunnen bestellen voor alle cliënten die deze boosterprik willen. We informeren u zo spoedig mogelijk over hoe dit precies in zijn werk zal gaan.

Nieuwe maatregelen
Onderstaande maatregelen gaan in vanaf zaterdag 13 november 2021.

 • Cliënten houden onderling ook zoveel mogelijk afstand
  De 1,5 meter geldt ook voor cliënten op de kortdurende/herstelgerichte en somatische afdelingen. Op de afdelingen voor mensen met dementie hebben we ervaren dat dit heel moeilijk uitvoerbaar is, daarom geldt hier de 1,5 meter regel tussen cliënten niet.

 • 4 bezoekers per cliënt per dag
  De landelijke maatregel is dat je thuis 4 personen per dag ontvangt. Wij nemen deze maatregel over. Dat betekent dat een cliënt vanaf zaterdag 13 november per dag maximaal 4 bezoekers ontvangt (kinderen worden hierin ook meegeteld). Het bezoek wordt ontvangen op de eigen kamer, waarbij er 1,5 meter afstand wordt houden. Het aantal personen dat tegelijk op bezoek kan komen, is afhankelijk van de grootte van de kamer waarbij de 1,5 meter tussen alle personen geldt.

 • Restaurants
  Voor de locaties waar een restaurant aanwezig is, geldt dat per zaterdag 13 november 2021 iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.

Al geldende coronamaatregelen
Onderstaande maatregelen zijn ingegaan vanaf woensdag 3 november en blijven gelden.

 • Bent u positief getest of in contact geweest met een positief getest persoon?
  Dan kunnen wij u helaas niet ontvangen. Meldt u het ook wanneer u kort na bezoek klachten krijgt en/ of positief test.

 • Mondneusmasker verplicht
  Het dragen van een mondneusmasker is voor medewerkers en bezoekers verplicht bij binnenkomst en in álle ruimtes. Zoals u van ons gewend bent, liggen de mondneusmaskers bij de ingang voor u klaar. Het gebruik van eigen mondneusmaskers is niet toegestaan.

 • Anderhalve meter afstand houden
  Medewerkers en bezoekers houden 1,5 meter afstand in alle ruimtes.

 • Goede handhygiëne (handen wassen) en hoest en nies in uw elleboog

 • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen.
  Ook als u al volledig gevaccineerd bent, kunt u nog corona krijgen. We vragen u daarom om altijd te testen wanneer u klachten heeft.

 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie.

Afsluitend
Zoals aangegeven vraagt de situatie erom dat we voorzichtig blijven voor de veiligheid van cliënten, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. We vragen u nadrukkelijk zich aan onze preventieve coronamaatregelen te houden. Zo kunnen we hopelijk verdere maatregelen voorkomen.

Wij realiseren ons heel goed dat dit weer veel van u en ons vraagt. Daarom willen we u alvast bedanken voor het begrip en respect voor deze aanscherpingen.

Met vriendelijke groet,
Managementteam Zorggroep Apeldoorn e.o.