Lettergrootte veranderen

Positief effect DemenTalent bij RTL nieuws gepubliceerd: 23-04-2019Vrijdag 19 april vertelden Hans Setz, deelnemer Dementalent  en Sandra Mensink, medewerker dagbehandeling  over de positieve effecten van dit mooie project. Er werden opnames gemaakt door RTL nieuws op de locatie Radio Kootwijk. Dit naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek aan de VU in Amsterdam.

Hans Setz gaf op ontroerende wijze een inkijk in zijn persoonlijk leven en gaf aan wat dit werk voor hem betekent. Hij spreekt zelfs over levens verlengend. Collega Sandra Mensink gaf een toelichting op het project, deze beelden werden echter niet in het item opgenomen.

“Hans (58) ging van een hoge functie naar vrijwilligerswerk door alzheimer.”

Item RTL nieuws
De diagnose dementie is een zware klap voor mensen en de gevolgen groot. Werken is vaak lastig of gaat niet meer. Maar voor thuiszitten zijn ze te jong of te vitaal. Het nieuwe project DemenTalent moet mensen met dementie weer een doel geven.

Bekijk hier het item.

Meer over dagactiviteiten en DemenTalent
De dagactiviteiten bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken zijn er voor mensen die nog wel thuis kunnen wonen, maar behandeling en/of begeleiding nodig hebben. De dagactiviteiten zorgen er ook voor dat de mantelzorger deels ontlast wordt.
Sandra Mensink, medewerker dagbesteding: “DemenTalent is een dagactiviteit voor mensen met dementie die nog fit zijn. Een randvoorwaarde voor bezoekers is dat ze actief kunnen en willen zijn. DemenTalent heeft als doel om nuttig bezig te zijn door middel van vrijwilligerswerk. Het is landelijk uitgerold. We hebben een nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Wij zijn twee dagen per week te vinden op Radio Kootwijk, dit is tamelijk uniek. De overige dagen zijn wij bij Mandala, Randerode of elders aan het werk.”

Lees in dit artikel uit TenToon (relatieblad) meer over de dagactiviteiten en DemenTalent.

[Klik op de afbeelding]