Lettergrootte veranderen

Open dag Hospice de Spreng druk bezocht! gepubliceerd: 09-07-2019

‘Mooie gesprekken, felicitaties, bloemen, cadeautjes… Wat was de belangstelling groot en de sfeer positief.’ Het team kijkt super tevreden en enthousiast terug op dit mooie moment vertellen ze. ‘We moesten er echt even van bijkomen. We hebben twee keer zoveel bezoekers gehad als we hadden ingeschat. Het heeft echt indruk op ons gemaakt dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om te komen.’

De open dag begon om 15:00 uur en meteen was het druk. Bezoekers konden in groepjes het gebouw door met een medewerker of vrijwilliger van de Spreng. Er was één lege gastenkamer die bezichtigd kon worden. Voor de aanwezige gasten werd zoveel mogelijk rust gecreëerd. 
Rond 16:00 uur was het moment van de officiële opening. Er werden mooie woorden gesproken door architect Martijn Braunstahl van MTB Architecten, Ben Meuleman (die ook nog namens alle partners van het bouwteam een cheque aanbood voor een beeld bij de ingang van de Spreng), manager Wonen & Zorg Karen Fehse en Mira Holtman, verpleegkundige palliatieve zorg die namens het team vertelde hoe bijzonder de Spreng is!

Welkomstwoord namens het team
‘Op deze dag hebben we de open dag van Hospice de Spreng, omdat we onze nieuwe Spreng willen laten zien. Het is groots opgeknapt! Na 3 maanden te hebben gelogeerd in Casa Bonita zijn we weer ‘’thuis’’. Het is mooi geworden en het ziet er anders uit.
Wat niet veranderd is , is de zorg en aandacht voor onze gasten en hun naasten. Hierbij staat kwaliteit van leven èn kwaliteit van sterven hoog in ons vaandel.
Hospice de Spreng is een plek waar de tijd anders wordt ; er gaat een mensenleven lang voorbij ; hier worden de laatste woorden gezegd ; hier worden de laatste dingen gedaan om te gaan…  Dàt maakt Hospice de Spreng bijzonder.’

Ontzettend dankbaar
De bezoekers bleven tot het einde aan toe komen. ‘We schatten dat er zo rond de 300 bezoekers zijn geweest. Relaties, collega’s, buren, familieleden van gasten die bij ons zijn geweest en allerlei andere geïnteresseerden.’ De gelegenheid om een Hospice van binnen te kunnen bekijken trok velen naar Beekbergen. De reacties waren erg positief. ‘Fijne open sfeer. Licht en fris. Mooie warme sfeervolle kleuren. Een huiselijke sfeer omringd door een mooie tuin. Gezellige huiskamer.’
‘Iedereen, de professionals, vrijwilligers en andere betrokkenen, hebben hard gewerkt om deze dag zo succesvol te laten zijn. Daar zijn we dankbaar voor en heel erg trots op,’ sluit het team enthousiast af.


Bekijk hier het fotoalbum.