Lettergrootte veranderen

Nieuwe naam locatie Twello is De Hopfstede gepubliceerd: 16-12-2021

Casa Bonita, dependance Twello of Locatie Twello is vanaf 1 januari 2022 verleden tijd. Locatie Twello heeft namelijk middels een namenwedstrijd een nieuwe naam gekregen. ‘Locatie Twello verdient een eigen naam. Niet de plaatsnaam waar de locatie toevallig ligt, maar een naam die haar identiteit omarmt’, vertelt teammanager Antoinette Mölder – Pol.

‘De Hofstede’ is de nieuwe naam van locatie Twello. Antoinette licht de naam toe: ‘Hof dat symbool staat voor het gebouw waar de binnentuin het hart is. Stede is de plek of plaats waar je bent. Het staat ook voor boerderij, het dorpse karakter van Twello. Waar je de buurman nog kent, weet wie er aan de andere kant van de straat woont. Stede staat ook voor stee, denk aan een bedstee. Je mag hier slapen in een geborgen omgeving waar je omringt wordt door muren en een deur die je beschermen voor de nacht. Waar de warmte behouden wordt en je weer in de morgen mag uitstappen om je eigen dagritme te bepalen. Je mag zijn wie je bent.’
Willy Albers, de winnares van de namenwedstrijd nam onlangs uit handen van Antoinette haar prijs in ontvangst. Ze kan heerlijk uit eten bij Gasterij De Patron.

Selectie

Op 7 september werd de namenwedstrijd gelanceerd. Al meteen stroomden de inzendingen binnen. Van collega’s en vrijwilligers, maar ook van familieleden of betrokkenen. In totaal waren er maar liefst 65 inzendingen. De ene inzending ging gepaard met een lange uitleg, en de ander hield het kort en krachtig. Antoinette: ‘We ontvingen warme woorden die beschreven waarom onze locatie een specifieke naam verdient. Prachtige toelichtingen bij namen en uitgebreide motivaties. Ook passend bij ‘Ik blijf wie ik ben’. Echt een compliment voor ons allen, want hierdoor werden we ook bevestigd dat we juist dát uitstralen wat een dorp uniek maakt.’
Het was dan ook een flinke klus om hieruit de juiste naam te selecteren. ‘De selectiecommissie bestond uit een familielid, twee medewerkers, een lid van de cliëntenraad, projectleider vastgoed, een communicatieadviseur en de directeur Zorg en Welzijn. Ieder van hen maakte een lijst met vijf favorieten. Welke namen het meest voorkwamen op deze lijsten, werden apart genoteerd. Sommige namen waren al in gebruik door andere bedrijven, dus vielen al af. Er werd flink wat onderzoek gedaan’. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op ‘De Hofstede’. ‘We zijn heel blij met de naam. Het past perfect bij de locatie. Ook met het oog op de verbouwing die de locatie op dit moment ondergaat. Een nieuw begin.