Lettergrootte veranderen

Jeroen Collette is nieuwe voorzichter raad van toezicht gepubliceerd: 20-07-2021

De raad van toezicht van Zorggroep Apeldoorn e.o. heeft een nieuwe voorzitter. Jeroen Collette neemt per 1 augustus het stokje over van Ria Roesink. ZGA is verheugd hem te mogen begroeten als voorzitter van de raad van toezicht.

 

Collette is ruim 23 jaar actief als (zelfstandig) interim-bestuurder, toezichthouder en bestuurscoach in de zorg. Zowel in de ziekenhuissector als in de VTT, Gehandicaptenzorg, GGZ en het sociaal domein. Tot 1 juli 2021 was hij interim lid Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis. Als toezichthouder heeft Jeroen Collette ruime ervaring in de VVT en de ziekenhuissector. Hij is ook docent bij de NVTZ (beroepsorganisatie toezichthouders in de zorg) en leidt aankomende toezichthouders op.

Collette: ‘Als voorzitter ben ik iemand die op inhoud en ervaring een ondersteunende en teambevorderende positie inneemt. Hoe kan ik als samen met de collega’s van de raad van toezicht een bijdrage leveren aan de verandering en vernieuwing van de organisatie? Zodat de cliëntzorg wordt versterkt en ZGA een aantrekkelijke werkomgeving kan bieden, waar werknemers met hart en ziel, lef en duurzaam kunnen werken’.

 

Dankbaar

Met het aantreden van Jeroen Collette, betekent het dat Ria Roesink afscheid neemt. Na twee benoemingstermijnen en een verlenging voor de periode van één jaar is het einde van de toegestane termijn bereikt. Ze vertelt: ‘Als toezichthouder bij Zorggroep Apeldoorn heb ik altijd de betrokkenheid ervaren van mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de cliënten. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik een bijdrage heb mogen leveren.’

 

Via deze weg willen wij Ria bedanken en Jeroen heel veel succes wensen!