Lettergrootte veranderen

Het Zonnehuis in Beekbergen viert 90-jarig bestaan gepubliceerd: 26-04-2019Verpleeghuis Het Zonnehuis in Beekbergen, één van de oudste verpleeghuizen in Nederland en onderdeel van Zorggroep Apeldoorn e.o., vierde woensdag 24 april jl. haar 90-jarig bestaan. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers vierden samen deze mijlpaal door middel van diverse activiteiten.

De dag begon goed met een uitgebreid ontbijt in de feestelijk aangeklede gezamenlijke ruimte. De prachtige live-muziek zorgde er mede voor dat iedereen enorm genoot van zowel het lekkers als elkaars aanwezigheid.
Ook werden er bloemen gelegd op het graf van grondlegster Jo Visser. Zij opende op 24 april 1929 Het Zonnehuis 'voor lijders aan een slepende ziekte', wat toen plaats bood aan tien patiënten. Christine Jettkandt, Afdelingscoördinator vertelt dat er flink uitgebreid is. “Er wonen op dit moment ruim 100 cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening in Het Zonnehuis. Daarnaast bieden we hier ook dagactiviteiten voor mensen met dementie.”ruim 100 cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Ook zijn er dagactiviteiten voor mensen met dementie.ruim 100 cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Ook zijn er dagactiviteiten voor mensen met dementie.
Verder werden de zeven 90-jarige cliënten gehuldigd die in het verpleeghuis wonen, was er een talentenjacht 'Zonnehuis got talent', werd een gedenkbord voor medewerkers die 40 jaar of langer in dienst zijn onthuld, verleende Jordy de goochelaar belangeloos medewerking en bracht de Carnavalsvereniging een cadeau. Mevrouw Spekman (cliënte van afdeling Hamermolen): “Het was een prachtige dag vol echte aandacht.”

Symposium (oud)medewerkers
Op maandagavond 13 mei wordt er nog een inspirerend symposium georganiseerd voor medewerkers van Zorggroep Apeldoorn e.o. en oud-medewerkers van Het Zonnehuis. Jettkandt: “Zo kunnen oud-medewerkers het jubileum ook nog een beetje mee vieren.”

Expositie
Er is een doorlopende expositie met documentatie, foto’s en (gebruiks)artikelen over de geschiedenis van Het Zonnehuis ingericht. Deze is tot eind van het jaar vrij toegankelijk tussen 10:00 en 17:00 uur.