Lettergrootte veranderen

Exposities bezichtigen? gepubliceerd: 05-06-2019

Er zijn weer een 6-tal uiteenlopende exposities te bezichtigen op onze locaties Randerode, Winkewijert en Casa Bonita. Het gaat om schilderijen, foto’s en beeldhouwwerk. Het werk is van fotograaf Frederik van de Veer, beeldhouwer Jean Groenendijk, schilder Anton de Haas, Amateur Fotografen Vereniging De Veluwe, beeldhouwer Walda Mees en Schilder en tekenaar Henk Bonekamp. Een kleine impressie zie je hierboven. Kom vooral het werk live bezichtigen.
Verpleeghuis Casa Bonita

Locatie Casa Bonita heeft tot 26 juni 2019 een tweetal exposities te bezichtigen van beeldhouwer Walda Mees en schilder en tekenaar Henk Bonekamp. U kunt het werk bezichtigen tussen 10:00 en 18.30 uur aan de Anklaarseweg 91 in Apeldoorn.

 • Beeldhouwer Walda Mees
  Walda maakt beelden van klein en brons. Ze legt vast wat haar raakt. De onderwerpskeuze wordt bepaald door haar liefde voor de natuur in brede zin en dieren in het bijzonder. In haar beelden geeft ze op haar manier het karakter van het dier weer, en tegelijk vraagt ze aandacht voor hun pracht,  kracht en  eigenheid. ‘Het gewone bijzonder maken’. Walda exposeert regelmatig, voornamelijk in Nederland.

 • Schilder en tekenaar Henk Bonekamp
  Na zijn jeugd heeft Henk altijd getekend. Bij zijn bosbouwopleiding hoorde ook een prachtige tekenpennen set. Hij maakte al snel tientallen pentekeningen en zijn eerste expositie  met vooral pentekeningen en een enkele aquarel had Henk  in de Heidemij-kantine  in Arnhem.  Meerdere exposities volgden. Henk werd beheerder van de Apeldoornse bosgebieden (boswachter)  en  werden bos en natuur een dankbaar onderwerp. Hij heeft ook veel honden, paarden, katten en  boerderijen geschilderd. Dit meestal op verzoek van de eigenaar. Hij schildert vooral met acrylverf maar maakt ook nog steeds graag een pentekening.

 

Verpleeghuis Randerode en Geriatrisch Revalidatie en Herstelcentrum Winkewijert
Hier is één expositie van AFV De Veluwe te bezichtigen tot 1 juli a.s. en drie andere exposities van fotograaf Frederik van de Veer, Beeldhouwer Jean Groenendijk en Schilder Anton de Haas tot 5 augustus a.s. U kunt de exposities dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur bezichtigen aan de Zr. Meyboomlaan 10 in Apeldoorn.

 

 • Fotograaf Frederik van de Veer
  “Kies 125 of 250 en dan draaien totdat het wijzertje op de nul staat” luidde de instructie van mijn vader toen ik als twaalfjarige jongen een spiegelreflexcamera met 50mm lens van hem kreeg. En dat deed ik, zonder me al te druk te maken over het hoe en waarom erachter. Sindsdien heb ik altijd een camera bij me gehad. Mijn drijfveer is een passie voor landschappen. Die is er altijd geweest, van jongs af aan. Met fiets en camera trok ik vele vakanties door Europa, blootgesteld aan de elementen en grillen van het landschap. Het ultieme gevoel van vrijheid gaf mij inspiratie tot het maken van vele foto’s.
 • Beeldhouwer Jean Groenendijk
  Jean maakt beelden die een grote vitaliteit en kracht uit stralen. Sommige beelden hebben een klassieke uitstraling, maar door zijn werkwijze, zijn het toch duidelijk eigentijdse beelden. Verder is opvallend aan zijn beelden de bijzondere balans die hij in zijn werk weet te brengen. Hij heeft een atelier en beeldentuin in Lexmond
 • Schilder Anton de Haas
  Anton M.Taszik de Haas (Teteringen,1945) volgde in het begin van de jaren zestig de kunstacademie in Arnhem, met als hoofdrichting Monumentale kunst. Sinds hij in Zutphen woont ( 2005) schildert en tekent hij weer volop. Hij trekt, als het weer het toelaat, met verf , kwast en doek regelmatig naar buiten. Daar put hij inspiratie uit de vrije natuur. Telkens weer wat anders ontdekken, ander licht, andere kleurschakeringen. Deze tentoonstelling laat een verzameling olieverfschilderijen zien die ik in de afgelopen jaren in en rond Zutphen heb geschilderd. Het is in mijn geval niet gelukt de natuur te overtreffen, terwijl de ware kunst dat wel probeert”.
 • AFV De Veluwe
  Van 1 mei tot 1 juli laat AVF (Amateur Fotografen Vereniging) De Veluwe werk zien naar aanleiding van een mentoraat. Tijdens dit mentoraat leren de cursisten één onderwerp verder uit te diepen en te zoeken naar meer mogelijkheden om het door hen gekozen thema te fotograferen. Elke cursist kiest voor een eigen thema. Het resultaat dat door 13 fotografen in deze expositie wordt getoond omvat een verscheidenheid aan foto‘s; van macrofotografie tot sociale fotografie, van architectuur tot landschappen, van beweging tot stillevens.

<//span>