Lettergrootte veranderen

Expositie in Casa Bonita gepubliceerd: 08-01-2018

In Casa Bonita is tot 15 januari een expositie van Ellen Scheffer en Leo van Voorst te bezichtigen. Dit kan tijdens openingstijden van de receptie.

Ellen Scheffer (70) en Leo van Voorst (75) zijn professioneel beeldend kunstenaars. Zijn gaven beide les in de beeldende vakken aan de docentenopleiding in Nijmegen. Met enige regelmaat exposeerden zij hun werk op uiteenlopende plekken, soms gezamenlijk. Beiden wonen en werken in de Ooijpolder bij Nijmegen. Hun werk heeft een spirituele uitstraling, terwijl het ook heel aards is.

 

Het thema van Ellen Scheffer haar beschilderde panelen is de verbinding tussen hemel en aarde. Dit wordt onder andere verbeeld door een centrale as in het schilderij die relatie heeft met het energiekanaal in het menselijk lichaam: de ruggengraat. Werken uit deze serie zullen te zien zijn, evenals werk uit andere series waar hetzelfde thema weer op andere wijze wordt weergegeven.

 

Het werk van Leo van Voorst kenmerkt zich door het gebruik van heel verschillende materialen in combinatie met hout. Hier is een serie bootjes te zien waarin zwart gecombineerd wordt met ultramarijn blauw, een intense kleur, die ook een spirituele betekenis heeft. Kernwoorden bij het werk van Leo van Voorst zijn ritueel en verering.

Ellen Scheffer en Leo van Voorst
Ooijse Bandijk 76
6576 JG Ooij
024 6631704
www.ellenscheffer.nl; info@ellenscheffer.nl
leovanvoorst@online.nl