Lettergrootte veranderen

De Spreng in top 10 beste verpleeghuizen gepubliceerd: 23-01-2019

Hospice De Spreng in Beekbergen staat in de top 10 van beste verpleeghuizen van Nederland! De lijst met de 10 best scorende verpleeghuizen is onlangs gepubliceerd door ‘Waardigheid en trots’, een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De lijst is gebaseerd op de scores van Zorgkaart Nederland. Locatie De Spreng heeft een gemiddelde score van een 9,4. De goede beoordelingen zijn vooral verkregen door huizen waar veel aandacht is voor persoonlijke zorg, met vriendelijke en betrokken medewerkers en waar ruimte is voor individuele wensen van bewoners.
Ciska van Laar van De Spreng reageert op de notering: "Ik denk dat de kracht bij ons ligt in het feit dat we echt maatwerk bieden. We vervullen een bijzondere rol, we zijn aanwezig bij de laatste fase. We luisteren echt naar onze gasten en willen hen de meest optimale zorg bieden in de laatste fase. Ons doel is om op ieder individu aan te sluiten. Dat doen we door continu in gesprek te blijven met de familie."

Een van de beoordelingen op Zorgkaart Nederland: "Als het moment daar is en wij moeten afscheid nemen van één van onze dierbaren zou ik zeker de Spreng adviseren. Ze gaan respectvol om met de patiënten en nabestaanden, vol liefde, maar vooral zorgen alle vrijwilligers voor een waardevol afscheid waar het aan de patiënt niets ontbreekt. Alle wensen worden grotendeels vervuld. Ik neem mijn petje af voor alle mensen die zich hiervoor inzetten."

Hospice De Spreng is gevestigd in Beekbergen. De locatie beschikt over 8 privé-kamers en een gezellige woonkamer voor bewoners en hun naasten.