Lettergrootte veranderen

‘Dag van het respect voor de zorg’ gepubliceerd: 26-01-2021

Vandaag, 26 januari, is het voor het derde jaar op rij, de Dag van het werkplezier in de zorg. Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van respect en waardering voor de zorg en is daarom omgedoopt tot Dag van het respect voor de zorg.

Dat terwijl coronahooligans onze maatschappij proberen te ontwrichten en zelf ziekenhuizen worden “aangevallen”. Een dag waarin er normaal gesproken het prachtige zorgvak vieren met zorgprofessionals uit alle lagen en alle branches in de zorg.

Werkplezier
Het voelt vreemd, om het in deze nijpende tijden over werkplezier te hebben. Toch staat dit thema wel centraal. Want ook, of misschien wel juist in coronatijd ontstaan ook vele mooie initiatieven die het werken in de zorg plezieriger maken.
Daarnaast is de Dag van het respect voor de zorg bedoeld om de zorg een hart onder de riem te steken, door ook aandacht te hebben voor de lichtpuntjes, hoe klein ook.

Samenwerken
De afgelopen maanden hebben we met al onze disciplines binnen Zorggroep Apeldoorn e.o. fantastisch met elkaar samengewerkt. Iedere schakel binnen Zorggroep Apeldoorn e.o. telde daarbij. Managementteam Zorggroep Apeldoorn e.o: ‘En iedere schakel blijft belangrijk. Zorg, behandeling, paramedici, geestelijke ondersteuning, ondersteunende diensten in de breedste zin, vrijwilligers, staf en management trokken schouder aan schouder op. Samen met bewoners, familie en samenwerkingspartners. Het is de kracht van de keten. We blijken dat te kunnen met elkaar. En dat verdient respect en een grote pluim.’

Traktatie
Het managementteam van Zorggroep Apeldoorn e.o. wil alle medewerkers -op afstand weliswaar- een positieve boost geven door aandacht te hebben voor deze en andere  lichtpuntjes! Op de afdelingen die bemand zijn is daarom vandaag een traktatie. ‘Helaas kunnen we dit door het thuiswerken niet voor iedereen realiseren. Maar we zeggen jullie dank en spreken onze grote waardering uit voor jullie allemaal. Het einde van de corona tijd is nog niet in zicht, maar laten we oog hebben voor de mooie momenten en de lichtpunten die we samen creëren. Met elkaar. En oog voor de stappen die we samen zetten. Hou vol, hou vast. Samen staan we sterk. Respect voor jou!’, aldus het managementteam.