Lettergrootte veranderen

Chillroom voor bewoners De Viermaster gepubliceerd: 21-05-2019

Bewoners van de Viermaster, locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o., kunnen sinds kort relaxen in een eigen chillroom. In de Viermaster wonen (jong)volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Ook verblijven er jongeren met de spierziekte Duchenne en ALS.

In de ruimte ontspannen bewoners met behulp van voorwerpen, beelden, kleuren en geluiden die de zintuigen aangenaam prikkelen. Dit heeft een positief effect op stemming en gedrag en daarmee de kwaliteit van leven.

55.000 euro
Initiatiefnemer van de chillroom is Patrick Paalman, verzorgende bij De Viermaster. Tijdens een bewonersvakantie bezocht hij samen met cliënten een chillroom en raakte onder de indruk van het rustgevende effect, met name op cliënten met verminderd bewustzijn. Hij besloot samen met collega’s en bewoners een inzamelingsactie op te zetten. In een jaar tijd is er maar liefst 55.000 euro opgehaald.

Even in een andere wereld
‘De chillroom is echt prachtig geworden en we zijn super trots dat het gelukt is. Dankzij de gulle giften van stichtingen, bedrijven en particulieren is de chillroom precies zo geworden als we voor ogen hadden,’ aldus de initiatiefnemer. De cliënten wanen zich in de chillroom echt even in een andere wereld. Ze kunnen ontspannen op de waterbedden, voorzien van geluidsgolven, en onder de sterrenhemel genieten van (eigen) foto’s en muziek. Ook staan er twee actieve spellen in de ruimte: een tovertafel en een apparaat te bedienen met oogbesturing.

Feestelijke opening
Op maandag 27 mei is de officiële opening en op dinsdag 28 mei hebben we een feestelijke opening voor familie, collega's, buurtbewoners en andere belangstellenden. "We laten iedereen graag zien hoe super mooi de chillroom is geworden. We ontvangen u graag met een hapje en een drankje tussen 14.30 en 16.00 uur."

Team De Viermaster
1e Wormenseweg 370
7333 GZ Apeldoorn