Lettergrootte veranderen

Basisregels corona

Alertheid en waakzaamheid blijven geboden. Dat betekent nogmaals dat we verwachten dat familie en naasten van onze cliënten zich aan de volgende basisregels houden:

 1. De bezoeker vult bij binnenkomst de checklist in;
 2. Mocht de bezoeker positief getest zijn of in contact zijn geweest met een positief geteste persoon dient dat onmiddellijk aan de afdeling gemeld te worden;
 3. Bezoekers dienen zich aan de RIVM hygiënerichtlijnen en 1,5 meter afstand tijdens het bezoek te houden;
  Op de eigen kamer is 1,5 meter niet nodig en mag het masker af
  wanneer de cliënt volledig is gevaccineerd.
 4. Per dag mogen maximaal 2 bezoekers per cliënt (een kind -hoe jong ook- wordt ook als 1 bezoeker gezien) op bezoek komen. De keuze daarbij is 2 bezoekers op één moment of 1 bezoeker op 2 verschillende momenten.
  Let op: Dit geldt niet voor de GRZ (Grift en Kayersbeek) en ELV (Nieuw Milligen).
  Op onze locaties wonen over het algemeen veel ouderen, die gezamenlijk veel kleinkinderen hebben. Wanneer zij allemaal zouden komen, blijft het te druk op de locaties.
 5. Door de landelijke avondklok kan er tussen 22:00 en 4:30 uur geen bezoek plaatsvinden op de locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o.
  De enige uitzondering op deze maatregel betreft de zorgsituaties waarin er sprake is van terminale zorg.
 6. Bezoek vindt plaats op de eigen kamer of buiten op een rustige plek.
  Op de eigen kamer is 1,5 meter niet nodig en mag het masker af
  wanneer de cliënt volledig is gevaccineerd.
  Bezoek restaurant (indien aanwezig op locatie) is mogelijk;
 7. We vragen u een mondneusmasker te dragen en deze gelijk bij binnenkomst op te zetten op de locatie van Zorggroep Apeldoorn.
  De mondneusmaskers die u hiervoor gebruikt, liggen bij binnenkomst klaar. Ze zijn van het type IIR zodat we onze omgeving goed kunnen beschermen. U gebruikt dus géén zelfgemaakte of meegebrachte mondneusmaskers.
  Op de eigen kamer is 1,5 meter niet nodig en mag het masker af
  wanneer de cliënt volledig is gevaccineerd.
 8. Het bezoek laten we AVG-proof een formulier invullen conform het voorbeeld van de RIVM, waarmee we de ingangscontrole nog beter kunnen volgen. De bezoeker vult zijn/haar naam in op dit formulier bij de ingang en verklaart daarmee ook dat hij/zij gezond is en geen corona-achtige klachten heeft.
  Hierop zal geen controle plaatsvinden. We gaan uit van de verantwoordelijkheid van eenieder.
 9. De routing op de hoofdlocaties wordt eveneens aangepast, zodat het bezoekersverkeer binnen deze locaties nog beter beheerst gaat worden (de in- uitgang voor bezoekers wordt gescheiden);
 10. De bezoeker volgt de aanwijzingen van het personeel op.