Lettergrootte veranderen

Basisregels corona

Update 14 januari 2021

Deze bezoekregels gelden bij zorggroep Apeldoorn e.o.:

 • Doe een sneltest voor u op bezoek komt
  Wij vragen bezoekers om voor zij naar één van onze locaties komen een sneltest te doen. Dit geldt voor álle bezoekers, aangezien de cliënten op al onze locaties tot kwetsbare groepen behoren.
  Bij de ingang op de locaties Randerode, Casa Bonita en Het Zonnehuis wordt gevraagd of bezoekers een zelftest hebben gedaan, voor ze naar de locatie komen. Mocht dat niet het geval zijn, dan worden deze testen actief aangeboden bij de ingang om ter plaatse een zelftest te doen.

 • 2 bezoekers per cliënt per dag
  Een cliënt ontvangt per dag maximaal 2 bezoekers (kinderen worden hierin ook meegeteld). Dit is anders dan het beleid van de overheid dat vrijdag 14 januari is aangekondigd) vanwege de beperkte ruimte op afdelingen en vanwege de kwetsbare doelgroep.
  Het bezoek wordt ontvangen op de eigen kamer, waarbij er 1,5 meter afstand wordt houden. Het aantal personen dat tegelijk op bezoek kan komen, is afhankelijk van de grootte van de kamer waarbij de 1,5 meter tussen alle personen geldt.

 • Neem kinderen t/m 12 jaar bij voorkeur niet mee als u op bezoek gaat bij een zorglocatie
  Dit vanwege de grote kans op besmetting vanuit deze leeftijdscategorie.
 • Anderhalve meter afstand houden
  Medewerkers en bezoekers houden 1,5 meter afstand in alle ruimtes.

 • Cliënten houden onderling ook zoveel mogelijk afstand
  De 1,5 meter geldt ook voor cliënten op de kortdurende/herstelgerichte en somatische afdelingen. Op de afdelingen voor mensen met dementie hebben we ervaren dat dit heel moeilijk uitvoerbaar is, daarom geldt hier de 1,5 meter regel tussen cliënten niet.

 • Mondneusmasker verplicht
  Binnen alle locaties van ZGA e.o. is het dragen van een mondneusmasker verplicht bij binnenkomst. Dit geldt voor bezoekers én medewerkers, niet voor cliënten.
  Zoals u van ons gewend bent, liggen de mondneusmaskers bij de ingang voor u klaar. Het is niet toegestaan een eigen mondneusmasker te dragen.
 • Horeca
  De horeca (als deze op locatie aanwezig is) is alleen als ontmoetingsplaats open. Er kan gratis koffie / thee gehaald worden. Ook kan er eten besteld/ afgehaald worden.
 • Aandacht voor basisregels
  Zowel binnen als buiten, verzoeken wij u zich ook aan de basisregels te blijven houden.
  • Goede handhygiëne en hoest en nies in uw elleboog.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen.Ook als u al volledig gevaccineerd bent, kunt u nog corona krijgen. We vragen u daarom om altijd te testen wanneer u klachten heeft.
  • Bent u positief getest of in contact geweest met een positief getest persoon? Dan kunnen wij u helaas niet ontvangen. Meld u het ook wanneer u kort na bezoek klachten krijgt en/ of positief test.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Als ik geen zelftest kan doen voordat ik op bezoek ga, mag ik dan toch op bezoek komen?
ZGA geeft het dringende advies een zelftest te doen voor u op bezoek gaat. Wij vragen uw medewerking, de keus is aan u. Dit sluit aan bij landelijk beleid om een zelftest te doen als u bij anderen op bezoek gaat of mensen in een groep treft. Bent u op het moment van bezoek niet in staat tot testen, dan kan u, als u geen klachten heeft, uiteraard toch op bezoek komen.

Moet ik de testuitslag van een zelftest meenemen?

Nee dat hoeft niet. Het kan zijn dat er bij binnenkomst gevraagd wordt of u een zelftest gedaan heeft. Wij zijn echter geen politie die moet handhaven. Wij vragen uw medewerking om het risico op besmetting van onze bewoners en elkaar zo klein mogelijk te maken.