Lettergrootte veranderen

Coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 14 januari 2022

Vanavond, vrijdag 14 januari 2022, heeft het kabinet tijdens een persconferentie wijzigingen rondom de coronamaatregelen bekend gemaakt, die voor de komende tijd gelden. Hieronder leest u wat dit betekent voor de afspraken binnen Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.).

Bezoek
Wij passen het aantal bezoekers per dag niet aan naar 4 personen, zoals tijdens de persconferentie werd aangegeven. Een cliënt ontvangt per dag maximaal 2 bezoekers (kinderen worden hierin ook meegeteld). Dit blijft zo vanwege de beperkte ruimte op afdelingen en vanwege de kwetsbare doelgroep. Daarmee houden we de aantallen bezoekers overzichtelijk. We vragen u bij bezoek kinderen t/m 12 jaar bij voorkeur niet mee te nemen, vanwege de grote kans op besmetting.

Mondneusmasker en zelftesten
De regels t.a.v. mondneusmaskergebruik en zelftesten voor bezoek en vrijwilligers blijven hetzelfde. Bij binnenkomst wordt een IIR (blauw) mondneusmasker opgezet die op de locatie voor u klaar ligt.

Winkeltjes/kappers gaan weer open
Vanaf zaterdag 15 januari mogen de winkeltjes en kapsalons (op locaties waar deze voorzieningen aanwezig zijn) weer open tot 17:00 uur. Er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden, er geldt een bezoekersnorm, een mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen. Fijn voor de beleving van onze cliënten dat de kapsalons weer open mogen!

Helaas blijven de maatregelen voor de horeca nog hetzelfde, wat betekent dat de horeca alleen als ontmoetingsplaats open is en er gratis koffie / thee gehaald kan worden. Ook kan er eten besteld/ afgehaald worden.

Contactberoepen weer aanwezig

Voor de betreffende woonafdelingen, kunnen contactberoepen zoals kappers en (niet-medische) pedicures weer op de afdelingen komen conform de voor hun beroepsgroep geldende richtlijnen.

Quarantaine regels

Er zijn aangepaste quarantaine regels aangekondigd. Wij zien echter nog verschillende adviezen hierover op websites van de overheid, de GGD en het RIVM staan. Omdat wij hier zorgvuldig mee om willen gaan, gaan wij eerst verder uitzoeken wat de concrete regels precies worden en wat dit betekent voor u als cliënt en voor u als naasten. Wij komen hier in de loop van volgende week bij u op terug. Tot die tijd gelden de huidige regels.

Basisregels ZGA e.o.
Bovenstaande betekent dat de basisregels op dit moment zijn;

  • Per cliënt zijn maximaal 2 bezoekers per dag, op één moment, welkom.
  • Neem kinderen t/m 12 jaar bij voorkeur niet mee als u op bezoek gaat bij een zorglocatie
  • Doe een zelftest voor u op bezoek gaat. Dit geldt voor álle bezoekers, aangezien de cliënten opal onze locaties tot kwetsbare groepen behoren.
  • Draag overal een IIR (blauw) mondneusmasker. Deze wordt bij de ingang of op de afdeling verstrekt. Draag geen eigen meegebracht mondneusmasker.
  • Houd anderhalve meter afstand
  • Was en desinfecteer uw handen regelmatig (in ieder geval bij binnenkomst en vertrek)
  • Vermijd fysiek contact, dus schud ook geen handen
  • Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Ga testen bij klachten
  • Ventileer zo veel mogelijk de ruimte(n) waar je (met meerdere personen) verblijft.

Alsnog vaccinatie via ZGA e.o.?
We blijven het vaccineren van medewerkers en cliënten op onze locaties stimuleren. Wilt u als cliënt alsnog een Covid vaccinatie? Bespreek dit dan met de EVV-er van de afdeling. Er zijn vaste momenten waarop we alsnog een vaccinatie kunnen geven op locatie.

Coronavraag mailadres
U vindt de meest actuele informatie rondom de corona maatregelen op onze website onder het kopje ‘corona maatregelen’. Heeft u algemene vragen over de corona maatregelen, dan kunt u deze mailen naar coronavraag@zgapeldoorn.nl. Bij nieuwe ontwikkelingen die specifiek voor u en uw afdeling gelden, wordt u via het zorgteam geïnformeerd.

Tot slot
We realiseren ons dat deze pandemie steeds opnieuw en langdurig een beroep doet op medewerkers, cliënten en u als naasten. We hebben grote waardering voor de wijze waarop we dit met elkaar steeds opnieuw aangaan. Bedankt voor jullie medewerking hierin.

Managementteam Zorggroep Apeldoorn e.o.