Lettergrootte veranderen

Het zal u niet zijn ontgaan; het aantal coronabesmettingen in ons land neemt snel toe. Ook in onze regio zijn er steeds meer besmettingen met de deltavariant van het coronavirus. Als gevolg van deze stijging en passend bij het kabinetsbeleid en OMT adviezen scherpen we de preventieve coronamaatregelen binnen Zorggroep Apeldoorn e.o. helaas toch weer aan.  

Mondneusmasker verplicht

Binnen alle locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o. is het dragen van een mondneusmasker vanaf donderdag 22 juli 2021 weer verplicht bij binnenkomst. Zoals u van ons gewend bent, liggen de mondneusmaskers bij de ingang voor u klaar.
Ook de zorgmedewerkers dragen weer continu een mondneusmasker en niet alleen bij intensief contact.

Frisse lucht als aanvullende basisregel
Het zorgen voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes is toegevoegd aan de basisregels corona. Frisse lucht helpt om de overdracht van het virus te beperken.
Op de locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o. zorgen we continu voor een voor goede ventilatie. Naast het openzetten van een raam of deur om frisse lucht binnen te laten, doen wij dit op de volgende manieren:
•    Onze luchtbehandelingssystemen (op de diverse locaties) voldoen aan het bouwbesluit.
•    De tijdschema’s van de luchtbehandelingssystemen hebben wij tijdens de start van de pandemie aangepast, zodat er 24/7 maximaal geventileerd wordt.
•    Warmtewielen t.b.v. warmteterugwinning hebben wij uitgezet, zodat er geen vermenging is van vervuilde en schone lucht.
•    Luchtfilters en kasten zijn onlangs allemaal vervangen/schoongemaakt. De verschoningscyclus hebben we geïntensiveerd.
•    Er wordt wekelijks gemonitord.

Aandacht voor basisregels
Wij verzoeken u zich ook aan de basisregels te blijven houden, zowel binnen als buiten.

•    Houd 1,5 meter afstand.
•    Goede handhygiëne en hoest en nies in uw elleboog.
•    Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen.
Ook als u al volledig gevaccineerd bent, kunt u nog corona krijgen. We vragen u daarom om altijd te testen als u klachten heeft.
•    Bent u positief getest of in contact geweest met een positief getest persoon? Dan kunnen wij u helaas niet ontvangen. Meldt u het ook wanneer u kort na bezoek klachten krijgt en/ of positief test.
•    Zorg voor voldoende frisse lucht.

Bedankt voor uw medewerking
We willen u alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Het is voor iedereen vervelend dat we de maatregelen weer moeten aanscherpen. Maar op dit moment vraagt de situatie erom dat we voorzichtig zijn voor de veiligheid van cliënten, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.

We monitoren de effecten van het weer instellen van het dragen van mondneusmasker en houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,
Managementteam Zorggroep Apeldoorn e.o.