Lettergrootte veranderen

Twee prachtige exposities in Randerode en Winkewijert

Er zijn twee verschillende exposities te bezichtigen dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur in Verpleeg- en Reactiveringscentrum Randerode en Winkewijert aan de Zr. Meyboomlaan 10, Apeldoorn

Van 9 mei tot 30 augustus in Winkewijert 
Foto expositie Meesterlijk Licht . Een project van portretfotograaf Giel van den Hoven
Tien jonge vrouwen poseerden met bijzondere kragen en hoofddeksels. Een belichting zoals de oude meester Rembrandt de portretten schilderde. Het resultaat is een bijzondere serie portretfoto’s, die een middeleeuwse en een moderne uitstraling hebben. De serie van 10 foto’s zijn 80x80 cm groot en geprint op Dibond (aluminium). De foto’s zijn door de geconcentreerde belichting  en een geheimzinnige achtergrond; verrassend. Als lid van de fotoclub FODO in Doesburg maakte ik met een thema groep foto’s die identiek moesten zijn aan de schilderijen van Rembrandt, Jan Steen en  Vermeer. De lichtval die de oude meesters gebruikten fascineerde mij en besloot een eigen serie foto’s te gaan maken. In 2015 startte ik een zoektocht naar geschikte modellen voor mijn project. Het was niet altijd eenvoudig om jonge vrouwen te overtuigen om te poseren met zo’n bijzondere kraag en muts.

Van 12 juli tot 3 september in Randerode
Expositie "Technieken Festival" - Bettina Regeling-Cabrera

Bettina vertelt: Altijd sta ik open voor nieuwe uitdagingen, om nieuwe technieken uit te proberen en de eigenschappen van nieuwe materialen te ontdekken.

In de loop der jaren heeft deze "ontdekkingsreis" mij tot een aantal technieken en materialen gebracht die nu al een deel van mijn kunst vormen. Ze zijn voor mij als de letters in een woord die me het gereedschap geven om mijn gevoelens op doek, papier...of vogelveren te zetten.

Deze expositie is als een festival van de technieken en materialen die ik dagelijks gebruik en die al zo dierbaar voor mij zijn. Iedere techniek en materiaal brengt ook een uitdaging met zich mee, want om te schilderen op veren is er veel precisie in het werk nodig. Bij de Chinese inkt en aquarellen op rijstpapier gaat het om schilderen "in één ademhaling".

Het constant overschakelen van precisie werk naar meer losse penseelstreken is niet altijd makkelijk, maar geeft je zoveel voldoening als je ziet dat wat bijna onmogelijk was toch mogelijk blijkt te zijn.