Lettergrootte veranderen

Expositie Randerode en Winkewijert

Van 27 november tot 20 januari 2020 zijn er drie verschillende exposities te bezichtigen in Randerode en Winkewijert. Dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur aan de Zr. Meyboomlaan 10, Apeldoorn.

 

Dick Mulderij - schilderijen

 

De in Apeldoorn geboren en getogen Dick Mulderij tekent en schildert al sinds zijn vroege jeugd. Pas eind jaren tachtig ging hij zich echter intensiever met schilderen bezighouden. Naast het verwerven van vakmanschap door ervaring, heeft hij veel baat gehad van schildersessies bij de Bulgaarse kunstenaar Peter Vasilev.

Eerst werkte hij met olieverf, maar al spoedig ging hij over op aquarelverf, afgewisseld met krijt.

De laatste jaren is vooral acryl het medium om te schilderen. Dit had in eerste instantie direct te maken met de mogelijkheden van het zware, handgeschepte papier van de Middelste Molen in Loenen, waarop hij ook veel met krijt heeft gewerkt. Enige jaren geleden is hij overgegaan naar schilderen op doek.

Hij is verknocht aan de luchten boven het open land en het water.

Die liefde zal ongetwijfeld mede veroorzaakt zijn door zijn passie

voor de zeilsport. In zijn jonge jaren zeilde hij veel wedstrijden en ook nu nog is hij veel op en bij het water te vinden.

Op deze tentoonstelling hangen dan ook veel watergezichten en landschappen. Hoewel de namen soms iets anders suggereren,

zijn deze landschappen allemaal op fantasie gebaseerd. Ze roepen daarom bij veel kijkers een herkenning op. Herinneringen aan landschappen die ze zelf gezien hebben of emoties die ze ervaren hebben komen naar boven. Iedereen kan en mag een schilderij op zijn eigen manier beleven.

 

Jacques Kroon - beelden van keramiek

 

Jacques is een geboren en getogen Gouwenaar. Hij zit al 60 jaar in de keramiek en heeft van zijn werk zijn hobby gemaakt. "Ik heb mijn opleiding gehad op de keramiek school in Gouda en verschillende cursussen op de avond academie in Den Haag. Ik maak de sculpturen zowel figuratief, realistisch, krachtig, sensueel als stout. Met een tijdloos uiterlijk”. In elk sculptuur zie je de passie van Jacques voor het product terug.

 

 

Carla Stamsnijder - aquarellen

 

Reeds vele jaren teken en schilder ik, observeer en beleef de wereld om mij heen, waarbij alledaagse onderwerpen mij inspireren, door deze onderwerpen te isoleren plaats ik ze in een nieuw licht. Telkens is een wit vel papier of doek, bij voorkeur groot formaat, voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik in verschillende technieken werk.

Mijn liefde voor tekenen maakt de diversiteit van onderwerpen, waarbij ik mij vooral richt op het aquarelleren. De werken kenmerken zich door het harmonieuze kleurgebruik en de losse spontane stijl. Schilderen en tekenen is voor mij een passie, waar ik mij gevoelens en creativiteit in kwijt kan.