Lettergrootte veranderen

Expositie Randerode en Winkewijert

Van 23 januari tot 23 maart 2020 zijn er vier verschillende exposities te bezichtigen, dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur, in Verpleeghuis Randerode en Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Winkewijert aan de Zr. Meyboomlaan 10 in Apeldoorn.

 


Ciska en Wouter Eijkelenboom Schilderijen
Ciska en Wouter Eijkelenboom exposeren samen hun schilderijen. De expositie zal zeker natuurliefhebbers aanspreken.  Ciska schildert al 20 jaar in aquarel, het medium waar ze haar hart aan verloren heeft. Vogels, dieren en bloemen zijn haar favoriete onderwerpen.  Haar doel is het karakter van een dier  of vogel in aquarel te vangen, waarbij ze de vele verschillende  techniek van het aquarelleren gebruikt. De transparantie en het in elkaar laten vervloeien van kleuren zijn voor haar de kwaliteiten die aquarelleren zo bijzonder maakt.

De schilderijen van Wouter hebben als onderwerpen  de landschappen van de Veluwe en de vogels in en rond de Veluwe. Wandelaars kunnen in de schilderijen hun bospaden en vergezichten van o.a . Hoog Buurlose heide, Kroondomeinen en de Hoge Veluwe herkennen. In elk landschap is een specifiek seizoen moment uitgebeeld. 

Daarnaast zijn er de schilderijen van vogels in het landschap zoals grutto’s aan de waterkant of velduilen boven een rietveld.

De schoonheid van ons Veluwse landschap en wat daarin leeft zijn voor hen een prachtige inspiratiebron.

 

 
Aquarellen door At Flierman

 “Tekenen deed ik weleens maar sinds 1987 ontdekte ik dat aquarelleren ook leuk was en heb mij hierin verder ontwikkelt. Het begon ermee dat ik alles heel precies ging schilderen, dus stillevens. Nadat ik lessen heb gehad van Jacques Marris en nu al enige jaren schilderles heb van Marius van Dokkum heb ik andere technieken leren gebruiken. Bij voorbeeld af en toe pastel en acryl. Toch kwam ik steeds weer terug bij aquarel. En het "durven" gebruiken van meer water. De techniek van nat in nat werken geeft hele mooie effecten.

 

Elly Provoost

Beelden

Het liefst heeft Elly een hamel en beitel in haar hand en houwt daarmee op harde steen. Het vormen van een brok steen tot een mooie sculptuur is iedere keer weer een uitdaging.

Het mooie zit hem ook in de contradictie: “door er stukjes af

te slaan groeit het beeld.

 

Naast het zelf bezig zijn wil ik graag anderen enthousiast maken.

Het begeleiden van cursisten om een goede slag te leren is voor mij genieten.

 

Gijs Verhoog

Olieverfschilderijen

 “Ik teken en schilder vanaf mijn zestigste, landschappen hebben mijn voorkeur, vooral de winter geeft mij veel inspiratie.

Enige jaren heb ik les gehad van de bekende Nunspeetse schilder Gerrit Bakker.

Door omstandigheden ben ik beperkt in mijn bewegingen en genoodzaakt van rechtshandig naar linkshandig te schilderen en is buiten schilderen voor mij een praktisch probleem omdat er altijd iemand mij moet begeleiden.

Olieverf heeft mijn voorkeur maar vanwege de sterke geur ben ik overgegaan naar acrylverf”.