Lettergrootte veranderen

Expositie Randerode en Winkewijert

Winkewijert
27 oktober - 10 januari 2022
At Flierman | Aquarellen en pastels

In de gang Winkeweijert hangen aquarellen en pastels die gemaakt zijn door At Flierman. Tekenen deed ik weleens maar sinds 1987 ontdekte ik dat aquarelleren ook leuk was en heb mij hierin verder ontwikkelt. Het begon ermee dat ik alles heel precies ging schilderen, dus stillevens. Nadat ik lessen heb gehad van Jacques Marris en nu al enige jaren goed advies krijg van Marius van Dokkum heb ik andere technieken leren gebruiken. Bij voorbeeld af en toe pastel en acryl. Toch kwam ik steeds weer terug bij aquarel. En het "durven" gebruiken van meer water. De techniek van nat in nat werken geeft hele mooie effecten. De combinatie aquarel met pastel is ook erg boeiend. Zie de schilderijen van o.a. het straatbeeld van Kathmandu in Nepal die hier hangen. Het samenspel in kleuren van deze beide technieken is prachtig. In de loop der jaren heb ik veel exposities gehad. Zo mocht ik ook twee maal in Shrewbury in Engeland een tentoonstelling inrichten met mijn werk. In Engeland is de techniek aquarel heel geliefd. Op dit moment ga ik de techniek "nat in nat" verder ontwikkelen en worden de schilderijen ook wat meer abstract. Een gekocht werk wordt altijd door mij weer voorzien van een nieuw passe-partout en probeer ik vervolgens zelf te brengen.

Randerode
27 oktober - 10 januari 2022
Rieke  de  Graaff | Keramische beelden

Omdat ik van strakke vormen houd, draai ik alle onderdelen van mijn beelden op de draaischijf. Deze vormen, versneden of in het geheel, voeg ik samen tot een figuur.
Dit is voor mij, telkens weer, een uitdaging en kan verrassend uitpakken! Bij de afwerking met glazuren maak ik onder andere gebruik van engobes, oxides, kleurpigmenten en onder glazuren. De eindresultaten zijn kleurrijke vrolijke beelden met humor! Mijn keramische scholing volgde ik aan de SBB Keramiek Opleiding te Gouda.

Randerode
27 oktober - 10 januari 2022
Bertina Tilma | Aquarelschilderijen

Atelier-Bertina is inmiddels een bekende naam en ook buiten Nederland blijft haar werk niet onopgemerkt. Rustig uitstraling geïnspireerd door de natuur rondom. Haar  zijn realistische kunstwerken. De schilderijen van Bertina vertellen het verhaal van haar leven op het platteland. Mooie landschappen, bloemen, vogels, paarden en koeien. Als kind was ze al gefascineerd door de koeien die nieuwsgierig kwamen kijken over het slootje in de achtertuin.

Randerode
27 oktober - 31 december 2021
Sven Scholten | Fotografie

Sven Scholten (Stadsfotograaf Apeldoorn) is in 2019 begonnen met het project ‘Mooi Volk’. Tijdens dit project struint hij Apeldoorn en de 11 dorpen af op zoek naar niet alledaags volk. Mensen met een bijzondere hobby, levensstijl, beroep of gewoon een uniek voorkomen hebben.
In deze expositie zijn 15 portretten te zien. Elk portret is voorzien van een unieke QR code die meer informatie geeft over de persoon. Daarbij geeft Sven een persoonlijk commentaar in een audiofragment. Aangezien er teveel Mooi Volk in onze gemeente rondloopt is hij op zoek naar Volksvertegenwoordigers die met samen hem het Apeldoornse volk gaan fotograferen. meer daarover kunt u lezen op de website van Apeldoorn Photo