Lettergrootte veranderen

Nieuwe exposities in Casa Bonita!

Casa Bonita heeft met ingang van heden tot 23 augustus 2018 een tweetal exposities. U kunt de exposities bezichtigen tijdens openingstijden aan de Anklaarseweg 91 in Apeldoorn.

DIRRY BLOEM – VOOR DE POORTE

Vanaf 1982 werkt Dirry met klei. Ze heeft enkele jaren draai- en glazuurles gehad van Aart van der Woude en van Ineke van Dijk (via het creatief centrum 'de Hank' in Heerde).

In 1990 is Dirry een eigen atelier aan huis begonnen en heeft ze zich verder ontwikkeld in het draaien en glazuren. Dirry werkt met verschillende kleisoorten: draaiklei voor het gedraaide werk en chammottekleisoorten voor de (tuin)beelden, waarbij zij o.a. stof gedompeld in klei, papierklei en (in de tijd van de dijkverzwaring ook) ijsselklei verwerkt. Nu is zij bezig om andere materialen zoals spijkers etc. mee te bakken. De klei alleen mag geen beperking zijn in haar werk; steeds zoekt zij naar nieuwe en andere toepassingen o.a. met glas of metaal
Sinds 2005 maakt Dirry handgevormde beelden voor in de beeldentuin (soms uit platen klei, soms door te boetseren). In deze beelden is vaak de vrouw en het samen ( man-vrouw, vrouw-kind) te herkennen.

Emotie is een belangrijke drijfveer in haar werk, vooral in de beelden voor de beeldentuin. Hoewel smaken verschillen zorgen haar werken vaak voor een gevoel van herkenning, en toveren ze wel een glimlach tevoorschijn.

Voor nadere informatie:
Dirrybloem@hotmail.com
Telefoonnummer:  0578 63 14 72

ZITA VAN NOORDENBURG

Zita woont en werkt in Epe en kom oorspronkelijk uit Vleuten-De Meern (Utrecht)

Het werk kenmerkt zich door “ Kleur, Harmonie en Beweging”. De stijl is vlot en energiek. De drijfveer om op groot formaat te schilderen heeft wortels in schoolbord tekeningen en raamschilderingen. Voor haar is het een feest om ruimte te hebben op een doek, om beweging weer te geven. Zita begint met een grove kwast of groot paletmes en eindig met fijn gereedschap.

Alle schilderijen ontstaan vanuit abstracte thema’s die haar bezighouden zoals ‘richting kiezen’, ‘vrijheid/ vogel achtig’ en de ‘organische vormen’ van de natuur.
“Het is een zoektocht naar positieve energie die kracht geeft, voor mezelf en de omgeving. Elke weergave op het doek is goed kijken en kiezen! “

In Utrecht heeft zij met veel plezier talrijke stillevens met houtskool gemaakt. (LO -akte tekenen). Later aan de Vrije Academie in Nunspeet ontstond de zeggingskracht van kleur en acrylverf op het doek.

In Epe zijn inspirerende schildergroepen in haar atelier die met acrylverf/ multimedia werken en ook steeds weer nieuwe impulsen geven.  “Schilderen is voor mij altijd een energie die kleur en harmonie geeft aan mijn leven. “

Nadere informatie:
Site met portfolio: www.zita.vannoordenburg.kunstinzicht.nl
Site voor schilderen algemeen: www.schilderenbijzita.nl
E-mail:  zita.vannoordenburg@hetnet.nl
Tel: 06 22 39 26 74

Er is op dit moment geen expositie te bezichtigen in Casa Bonita.