Lettergrootte veranderen

Nieuwe exposities in Casa Bonita!

Casa Bonita heeft met ingang van heden tot 18 oktober 2018 een tweetal exposities. U kunt de exposities bezichtigen tijdens openingstijden aan de Anklaarseweg 91 in Apeldoorn.

SASKIA WOUTERS -  VILT

 

Haar hobby, het maken van vilten figuurtjes voor een seizoen tafel, is uitgegroeid tot het maken van vilten hoeden, accessoires en viltobjecten. Bij haar werk maakt ze gebruik van verschillende technieken, zoals nat- en droogvilten en van verschillende methodes, zoals haken en breien. Dat ´vilten´ doet ze in haar atelier aan huis, in Nijkerk, waar ze ook workshops geeft. Deze workshops gaan steeds meer een deel van haar leven uitmaken: “ het is zo leuk om mensen de fijne kneepjes van het vilten bij te brengen.” Ze werkt ook in opdracht.

De naam van het atelier van Saskia, 'Sjapka', verwijst naar het Turkse woord voor hoedje, 'sjapka'. Saskia verbleef namelijk geregeld in Turkije om materialen in te kopen. Na eerst met passie figuren van vilt te hebben gemaakt, heeft ze de overstap naar hoeden gemaakt. Haar belangstelling hiervoor onstond, nadat ze voor zichzelf een hoed van vilt had gemaakt. Daarna volgde ze, in 2012, een opleiding tot hoedenmaakster. Inmiddels is Saskia aspirant-modiste. Hoeden maken is haar grote passie

“Kom eens een kijkje nemen en ik weet zeker: U gaat weer goed gemutst weg!”

 

Nadere informatie:

mail:  saswouters@gmail.com

telefoon: 06 22 46 43 78

 

 

MAGDALEEN RONNER - SCHILDERIJEN

 

Magdaleen Ronner schildert al vele jaren. Wat haar raakt wordt zichtbaar in haar werk. Emoties kunnen worden opgeroepen door de natuur, actuele gebeurtenissen in de wereld of door persoonlijke ervaringen. 

 

De emotie bepaalt welke kleuren er op het doek komen. Heldere tinten, pasteltinten of primaire kleuren. Met penseel of paletmes brengt Magdaleen haar ervaring in kleur en beeld over op het doek. Al werkend vindt zij de kleuren die passen bij het oorspronkelijke gevoel.

 

Magdaleen Ronner heeft in Brabant, Zeeland en in Overijssel verschillende cursussen tekenen en schilderen gevolgd. De eerste jaren stonden in het teken van techniek. Ze leerde werken met houtskool, aquarel, olieverf en acrylverf. Naarmate ze de techniek beter beheerste, ontstond er ruimte voor een persoonlijke toets. Die is nu volop in haar werk aanwezig.

Magdaleen Ronner woont en werkt in Zwolle.

 

Nadere informatie:

mail:  www.magdaleenronner.nl

telefoon: 06 45 26 17 69

 

 

Er is op dit moment geen expositie te bezichtigen in Casa Bonita.