Lettergrootte veranderen

Nieuwe exposities in Casa Bonita!

Casa Bonita heeft met ingang van heden tot 28 juni 2018 een tweetal exposities.  Liesbeth heeft zelfs een aantal beelden in onze binnentuin geëxposeerd. U kunt ze bezichtigen aan de Anklaarseweg 91, gedurende de openingstijden.

Willem van Bilzem (1941)

Willem is beeldend   kunstenaar. Hij is afgestudeerd aan de academie voor Beeldende Kunst in Utrecht.

Op de academie kwam hij in aanraking met aquarel en vanaf die tijd heeft hij zich hierin gespecialiseerd.

Willem is een experimentele schilder, altijd proberen te vernieuwen.

Hij exposeerde in binnen – en buitenland. Ook heeft hij met veel plezier lesgegeven. Meestal aquarel maar ook acryl. Een vast onderdeel van zijn lessen was met leerlingen buiten schilderen.

Inmiddels kan hij door de ziekte van Parkinson niet meer schilderen. Gelukkig heeft hij veel schilderijen gemaakt waarvan er nu een aantal tentoongesteld worden.

Voor meer informatie
Ria van Bilzem: telefoon  055 542 9195
vanbilzem@planet.nl

 

Liesbeth van Erp (1955)

Komend vanuit het westen is zij sinds 26 jaar woonachtig in het rustige Achterhoekse Lochem. Vormgeving werd steeds belangrijker in haar werk en leven en in 2002 is Liesbeth  begonnen met lessen bij een Gendringse beeldend kunstenaar. Zelf scheppen bleek een behoefte.

 In 2008 is zij gestopt met haar werk als binnenhuisarchitect en heeft zij voor het eerst geëxposeerd. Spannend en stimulerend om daarna vooral haar hart te volgen.

 Via werk met het (geabstraheerde) menselijk lichaam als referentie maakt zij inmiddels non-figuratief werk. Zonder plan. Vooraf moeten lijnen al draaiend vloeiend zijn en doorlopen en ontstaat er een vorm die één of twee maal omkeerbaar is. Er is dan ook geen voor- of achterkant en de vorm moet voor de kijker verrassend zijn vanuit alle posities.

Het origineel is van groffe chamotte klei waarna het in meerdere delen wordt gemald in lagen rubber en gegoten in al dan niet transparante neolith (kunsthars obv polyester) in verschillende kleuren. Soms met toevoeging van kleurpigment of granulaat. De afwerking blijft of grof of het wordt gepolijst en/ of gestraald afhankelijk van de vorm.

Het werk is een mix van scherpe hoeken en organische rondingen. Het moet vaart hebben en vooral niet statisch zijn.

Rust en energie zijn haar sleutelwoorden.

‘Elk beeld wat ontstaat is een stukje van mijzelf’

Voor meer informatie:
Liesbeth van Erp: 06 365 70 855
liesbeth.v.erp@gmail.com / www.liesbethvanerp.eu

 

 

Er is op dit moment geen expositie te bezichtigen in Casa Bonita.