Lettergrootte veranderen

Ergotherapie Thuis, Regio Oost-Veluwe

Merkt u dat gewone handelingen niet meer zo gewoon zijn? Is het lastig met volle koffiekopjes naar de woonkamer te lopen of lukt het niet goed meer om zelfstandig boodschappen te doen? Is de zorg voor uw partner soms te zwaar voor u? Ergotherapie Thuis helpt u graag!

Wat kan een ergotherapeut voor u betekenen?

Een ergotherapeut begeleidt u bij de dagelijkse handelingen die voor u van belang zijn, maar nu moeizaam gaan. Samen bekijken we hoe u deze kunt verbeteren en naar tevredenheid kunt blijven uitvoeren. U leert bijvoorbeeld een andere houding aan te nemen tijdens het schrijven, hoe u zichzelf weer kunt kleden of u krijgt tips voor aanpassingen in de woning.

Door dit soort adviezen worden lastige handelingen vaak gemakkelijker of weer uitvoerbaar. Daarnaast ondersteunen we ook mantelzorgers met advies. Wij kunnen indien nodig de weg wijzen naar of overleggen met andere disciplines zoals fysiotherapie of logopedie, zodat u de behandeling ontvangt die u nodig heeft.

Wij bieden onder andere ergotherapie voor:

Specialisten

Ergotherapie Thuis regio Oost-Veluwe werkt alleen met ervaren professionals. Binnen ons team is veel kennis aanwezig op het gebied van ouderenzorg. Daarnaast kunnen ook volwassenen met een beperking in het dagelijks leven bij ons terecht. Een aantal van onze therapeuten is specialist op het gebied van ergotherapie bij Parkinson, dementie, beroerte (CVA) en begeleiding van mantelzorgers. Al deze aandoeningen vereisen specifieke kennis en deze therapeuten hebben hiervoor een gerichte training gevolgd.

Ergotherapie voor u?

Herkent u zichzelf in deze tekst of heeft u andere problemen bij het verrichten van dagelijkse handelingen en denkt u dat ergotherapie aan huis ook u en/of u als mantelzorger kan helpen? Vraagt u dan bij uw huisarts/ specialist een verwijzing. Ergotherapie Thuis valt binnen de basisverzekering en wordt voor maximaal 10 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekering. Op de ergotherapeutische behandeling of advisering is wel het wettelijk eigen risico van toepassing.  Ergotherapie Thuis regio Oost-Veluwe komt bij u thuis als u woont in de gemeente Apeldoorn, Epe, Voorst of Brummen.

Contact

De behandelingen worden geboden onder kantoortijden, in samenspraak met uw therapeut. Voor vragen en/of afspraken kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Mocht op het moment van bellen geen therapeut beschikbaar zijn om u te woord te staan, dan wordt u doorverbonden naar het secretariaat Behandel- en Expertisecentrum. Indien wenselijk kunt u een boodschap of terugbel-afspraak laten noteren.

Dagelijks na 17.00 uur en tijdens weekend- en feestdagen is Ergotherapie Thuis gesloten.

Ergotherapie Thuis, regio Oost-Veluwe
Telefoon: (055) 549 5194
Email: ergotherapieRR@zgapeldoorn.nl