Lettergrootte veranderen

Nieuws

 • Zorggroep Apeldoorn en omstreken en Trimenzo onderzoeken fusie
  Gepubliceerd: 16-02-2018

  De lokale zorgorganisaties Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) en Trimenzo zijn samen in gesprek om de mogelijkheden tot een fusie te onderzoeken.

 • Ketenstages helpen studenten verpleegkunde aan brede oriëntatie op de zorg
  Gepubliceerd: 09-02-2018

  Gelre ziekenhuizen, Zorggroep Apeldoorn en omstreken, thuiszorgorganisatie Vérian en onderwijsorganisaties Aventus en Windesheim zijn vanaf 1 februari met ketenstages gestart. De pilot is gericht op studenten die een reguliere opleiding voor verpleegkundige volgen bij Aventus (mbo-niveau, BOL) en bij Windesheim (hbo-niveau). Studenten gaan tijdens de stageperiode onderling kennis en ervaringen uitwisselen en een extra snuffelstage doen bij een van de andere zorgorganisaties. Zo krijgen ze een brede oriëntatie op de zorg in de keten en leren over de muren van hun zorgorganisatie heen te kijken. Belangrijk voor cliëntenzorgDeze brede oriëntatie is van meerwaarde voor de cliëntenzorg. Van cliënten wordt namelijk steeds meer eigen regie verwacht. Studenten krijgen door deze ketenstages meer inzicht in wat de patiënt nodig heeft op de verschillende plekken; in de thuissituatie en ook in zorginstellingen. Hierdoor leren ze hoe de zorg nog beter kan aansluiten op de behoeften van de cliënt.

 • Prachtige exposities in Randerode!
  Gepubliceerd: 18-01-2018

  Van 16 januari tot 12 maart 2018 zijn er dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 drie verschillende exposities te bezichtigen in Verpleeg- en Reactiveringscentrum Randerode aan de Zr. Meyboomlaan 10, Apeldoorn.

 • Onze vrijwilligers maken echt het verschil!
  Gepubliceerd: 17-01-2018

  "Vrijwilligers zijn het lichtpuntje die dat beetje extra aandacht geven aan onze bewoners en cliënten, zij maken echt het verschil." Tussen 5.17 - 7.44 minuten, vrijwilligers in locatie Twello in beeld en aan het woord.

 • Vanaf volgende week: Kitty's homemade gehaktbal!
  Gepubliceerd: 09-01-2018

 • Expositie in Casa Bonita
  Gepubliceerd: 08-01-2018

  In Casa Bonita is tot 15 januari een expositie van Ellen Scheffer en Leo van Voorst te bezichtigen. Dit kan tijdens openingstijden van de receptie.

 • Artikel Dementalent in de Kap
  Gepubliceerd: 02-01-2018

  In het informele magazine van de Kap staat een prachtig artikel over Dementalent. Klik op de afbeelding om het volledige magazine te kunnen lezen.

 • Kerstkaarten uitdelen aan de bewoners van Heerenhof!
  Gepubliceerd: 23-12-2017

  Bij Sprenkelaarshof: Heerenhof werden afgelopen woensdag (20 december) kerstkaarten aan de bewoners uitgedeeld. Deze kerstkaarten zijn onder andere gemaakt door kinderen van een basisschool. Beluister hier de live uitzending van omroep Gelderland die gemaakt is over de actie: Gelderland helpt.   

 • Jan van den Bosch start per 1 januari a.s. als interim bestuurder bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.)
  Gepubliceerd: 21-12-2017

  De Raad van Toezicht (RvT) deelt mede dat Drs. J.A.M. van den Bosch per 1 januari a.s. aan de slag gaat als interim bestuurder bij ZGA e.o.

 • Apeldoorn Got Talent in het nieuws!
  Gepubliceerd: 21-12-2017

  Wat was Apeldoorn Got Talent een geweldig evenement! Onderstaand zijn twee mooie artikelen te lezen over Apeldoorn Got Talent dat afgelopen maandagavond plaatsvond. Dit prachtige event heeft maar liefst €10.133,30 opgebracht. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Serious Request. Voor het lezen van de volledige artikelen klik op de titels van de artikelen.

 • APELDOORN GOT TALENT: TOPAVOND!
  Gepubliceerd: 19-12-2017

  Apeldoorn Got Talent: topavond en € 10.133,30 voor Serious Request! Wat zijn we trots! Op de enorme opbrengst voor Serious Request, maar vooral op alle deelnemers! Het was een avond vol ontroering, verrassing en trots!

 • APELDOORN GOT TALENT GAAT DOOR OP 18 DECEMBER!
  Gepubliceerd: 12-12-2017

  Wegens de slechte weeromstandigheden is Apeldoorn Got Talent gisteravond helaas geannuleerd. Maar… we gaan alsnog door op maandag 18 december!! Met dank aan de flexibiliteit van de Grote Kerk en de andere sponsoren kunnen we het evenement wel door laten gaan en de artiesten nog steeds het welverdiende podium geven. Want inmiddels is er al heel druk geoefend en verheugen de artiesten zich erg op hun optredens. Daarnaast willen wij nog steeds ook een groot geldbedrag voor Serious Request inzamelen! We hopen dat er in de komende week nog meer kaarten verkocht gaan worden! Een mevrouw met de ziekte van Huntington, een volksdansgroep van ouderen een breakdancegroep van mensen met een beperking. Ze zijn al druk aan het oefenen, net zoals de andere deelnemers van: APELDOORN GOT TALENT!  Zang, dans, muziek, toneel of een gedicht. Als je ouder wordt, zorgbehoevend bent of een beperking hebt, wil het nog niet zeggen dat je niet iets met je talent wilt of kunt doen. Vanuit die gedach

 • APELDOORN GOT TALENT GEANNULEERD
  Gepubliceerd: 11-12-2017

  Helaas hebben we in verband met de slechte weersomstandigheden moeten besluiten de happening 'Apeldoorn Got Talent' in de Grote Kerk voor vanavond (11 december) te annuleren. Heel spijtig!Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Deze wordt z.s.m. gecommuniceerd.

 • Feestelijke diploma-uitreiking Verzorgenden IG
  Gepubliceerd: 08-12-2017

  Gisteren was het een feestelijke avond. Een twintigtal medewerkers van Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) namen hun diploma voor de opleiding Verzorgende IG in ontvangst!

 • APELDOORN GOT TALENT IN DE KRANT!
  Gepubliceerd: 07-12-2017

  Apeldoorn Got Talent in de krant! Steun 3FM Serious Request, kom onze talenten aanmoedigen en koop een kaart voor maandag 11 december!

 • Wees erbij op 11 december!
  Gepubliceerd: 07-12-2017

  Wie komt op 11 december deze groep aanmoedigen? Wees erbij in de grote kerk!

 • Lezing palliatieve zorg
  Gepubliceerd: 05-12-2017

  "Toen wij in aanraking kwamen met de zorggroep waren wij positief verbaasd hoeveel aandacht, zorg en liefde er vanuit de verzorgenden naar de cliënten gingen." Op 9 november werd er een lezing gegeven over palliatieve zorg door Paul Smit. Bekijk deze video om een impressie te krijgen van de avond.