Lettergrootte veranderen

Nieuws

 • De volkdansgroep van De Klup is al druk aan het repeteren!
  Gepubliceerd: 20-11-2017

  Iedereen heeft talent!Maandag 11 december 2017APELDOORN GOT TALENTGrote Kerk Apeldoorn – 19.00 uur (aanvang 18:30) De volksdansgroep van De Klup is al druk aan het oefenen voor Apeldoorn Got Talent! En ook de deelnemers van Atlant zijn volop bezig! Komt u ze ook aanmoedigen op maandag 11 december? U steunt met het kaartje gelijk Serious Request! Zang, dans, muziek, toneel of een gedicht. Als je ouder wordt, zorgbehoevend bent of een beperking hebt, wil het nog niet zeggen dat je niet iets met je talent wilt of kunt doen. Vanuit die gedachte kwam het idee om een talentenshow te organiseren, om zo mensen een podium te geven. En om mensen te stimuleren om hun talent in te zetten en te delen met anderen. Drie zorgorganisaties hebben de krachten gebundeld, want hoe mooi is het dat we dit Apeldoorn breed doen! Op maandagavond 11 december organiseren Atlant, Zorggroep Apeldoorn e.o. en De Klup Apeldoorn Got Talent in de Grote Kerk in Apeldoorn! Een avond vol optredens met onder andere:

 • HuidHonger genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2017!
  Gepubliceerd: 01-11-2017

  Een geweldige opsteker om het belang van liefdevolle zorg en aanraking onder de aandacht te brengen. Op 17 november is de feestelijke prijsuitreiking in kasteel Maurick te Vught. Het project met de beste inhoud en pitch wint. Voor meer informatie, klik hierBekijk ook het filmisch verslag rondom Lucia en haar jongdementerende partner Harm, over liefdevolle zorg in HuidHonger.

 • Erwin Höppener spreekt over psychofarmaca
  Gepubliceerd: 26-10-2017

  Bestuurder Zorggroep Apeldoorn Erwin Höppener spreekt over psychofarmaca. Want de verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg doen veel om het aantal vrijheidsbeperkende maatregelen voor cliënten terug te dringen. Dat geldt ook voor het gebruik van psychofarmaca. Maar ondanks alle aandacht hiervoor worstelen zorgaanbieders er mee. Ons programma Beter af met minder? Bewust gebruik psychofarmaca biedt praktische ondersteuning. Klik hier voor het gehele interview.

 • Bewust gebruik psychofarmaca, vergroot kwaliteit van leven
  Gepubliceerd: 16-10-2017

  De projectgroep ‘Beter af met minder: bewust gebruik psychofarmaca’  zorgt ervoor dat we bewust omgaan met psychofarmacagebruik. Door oneigenlijk gebruik af te bouwen, vergroten we de kwaliteit van het leven van cliënten. Ruim 90 zorgprofessionals  wisselden verhalen en tips uit tijdens de inspiratiesessie bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Lees hier meer en bekijk de film: http://www.vilans.nl/onze-projecten-psychofarmaca-verminderen.html                       

 • Erik Scherder voor Omroep MAX in het Afasiecentrum
  Gepubliceerd: 16-10-2017

                         Maandag 16 oktober 2017 is het Afasiecentrum podium voor een opname van Omroep MAX. Voor het nieuwe televisieprogramma MAX Masterclass geeft hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen Erik Scherder drie colleges over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: het brein! Professor Scherder laat in een aflevering over taal zien welke delen in de hersenen een belangrijke rol spelen bij taalbegrip en taalproductie. Ook toont hij welk effect schade aan de hersenen op deze taalgebieden heeft. Wat gebeurt er in het brein van iemand met afasie? Welke gebieden zijn betrokken bij gebarentaal? Hoe ziet het brein eruit van iemand die wel 5 talen spreekt? En bestaat er eigenlijk zoiets als een talenknobbel? In deze masterclass over taal volgt hij o.a. één van de cliënten van het Afasiecentrum, Ellert-Jan van der Klis, die na zijn CVA is gaan schilderen.