Lettergrootte veranderen

Nieuwe exposities binnen Randerode

Vanaf 9 augustus tot 25 september 2017 hebben wij twee nieuwe exposanten! Zowel Wilma Boerwinkel als Albert Daling tonen een deel van hun kunstobjecten in Verpleeg- en reactiverings centrum Randerode. Deze verschillende vormen van kunst zijn dagelijks te bezichtigen tussen tussen 10.00 uur en 20.00 uur. U vindt ons op de Zr. Meyboomlaan nr. 10 in Apeldoorn.

U bent van harte welkom! 


Wilma Boerwinkel

Wilma Boerwinkel is geboren in Apeldoorn. Creativiteit heeft altijd een grote rol gespeeld in haar leven. In haar arbeidzame leven werkte zij met mensen met een verstandelijke beperking, die zij begeleidde in creatieve werkgroepen.

Nu werkt zij zoveel als ze kan in haar eigen atelier in Ede, steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en boeiende onderwerpen. Met haar werk hoopt zij de toeschouwer te raken.

Wilma leeft zich uit in verschillende technieken, o.a. in  aquarel en acrylverf, maar ook in pentekeningen en houtskool, op papier en op paneel en de laatste tijd ook veel op doek.

Zij werkt zowel abstract als figuratief. Vaak inspireren bloemen haar, de ene keer zijn het de krachtige lijnen van de tulp, een andere keer de tere bloembladen van de klaproos. Als de bloem allang is uitgebloeid, is er nog het schilderij, waarin zij de essentie van de bloem probeert te vangen.

             

 

Albert Daling

Albert Daling is geboren in 1958, woonachtig in Wilp-Achterhoek en sinds 2013 een hobby aan glasfusing. Bij glasfusing wordt glas versmolten in een oven. Daarna kan het in of over een vorm/mal opnieuw in de oven worden gelegd om het een driedimensionale vorm te geven. In de afgelopen jaren heeft Albert ook workshops en cursussen gevolgd in sandcasting, glas-in-lood en beeldhouwen met de bedoeling deze technieken te combineren met glasfusing. 

Albert zijn inspiratie kan komen van andere professionele glaskunstenaars, van beroemde kunstenaars als Matisse en Mondriaan, maar ook van andere kunstuitingen. Hij vindt het leuk om te experimenteren en dingen uit te proberen. Het gaat wel eens mis en het resultaat valt wel eens tegen, maar soms ontstaan er mooie creaties die nu in Randerode worden geëxposeerd.