Lettergrootte veranderen

Nieuwe expositie Winkewijert

In het Geriatrisch Revalidatie- en herstelcentrum 'Winkewijert' is een nieuwe expositieruimte! Vanaf 
1 oktober 2017 tot en met 15 januari 2018 is hier het werk van Patrick Nijenhuis te bezichtigen.

Zowel de exposities binnen 'Winkewijert' als in de gangen van Randerode zijn te bezichtigen tussen 10:00 en 20:00 uur. U vindt ons aan de Zr. Meyboomlaan 10 in Apeldoorn.

U bent van harte welkom! 


"DE BEKLEMMENDE SCHOONHEID VAN ‘FORGOTTEN BEAUTY" 

Patrick Nijhuis heeft een passie en gaat gewapend met camera op avontuur. Als urban explorer gaat hij op zoek naar vergane glorie, verlaten ruimtes, afgedankte voorwerpen, lege bedden, verschoten tapijt, schimmelend meubilair… Het verval is bijna tastbaar. Slechts vervagende herinneringen zijn alles dat is achtergebleven. Als je over het eerste gevoel van voyeurisme heen bent, vraag je je onbewust af wie er heeft gewoond, geleefd of heeft gewerkt. Waarom de plek verlaten is. En waarom er sindsdien schijnbaar niemand meer een voet in heeft gezet. Van gesloten psychiatrische inrichtingen en verlaten villa’s tot vervallen hotels en in onbruik geraakte fabrieken. Urban explorers leggen ze op de gevoelige plaat vast voordat ze door de eeuwigheid worden opgeslokt.

Urban Exploring

In het dagelijks leven heeft Patrick Nijhuis een drukke baan in de reclame wereld, maar eens in de zoveel tijd geeft hij toe aan de Urbex-passie. Hij is een fervente ‘urban explorer’; gehuld in camouflageoutfit en landrover, en gewapend met respect, voorzichtigheid en een fotocamera betreedt hij verlaten ruïnes, gebouwen, complexen, catacomben en tunnels om de ‘forgotten beauty’ van zulke unieke plaatsen op foto vast te leggen.

Uniek kijkje in het verlaten leven van een ander

De foto’s van fotograaf Patrick zijn van een bijna beklemmende schoonheid. Ze geven een uniek kijkje in het verlaten leven van een ander, dat tot nu toe altijd verborgen is gebleven onder een laag stof. “Een goede foto vertelt een verhaal,” stelt Patrick. “Mijn beelden tonen de schoonheid die verstild is achtergebleven en roepen vragen op over het verleden. Op zo’n plaats heeft zweet gevloeid, is hard gewerkt, gelachen, geld verdiend, zijn gezinnen gevoed… Kortom: gelééfd. En dan zomaar ineens staat het leeg een en doet de tand des tijds zijn werk. Het laat je als fotograaf achter met een gevoel van ontzag. Bovendien hebben urban explorers een ongeschreven erecode: je behandelt de locatie met respect, verandert er niets aan en neemt niets mee. Ik zeg zelf altijd: het enige dat je achterlaat zijn voetstappen en het enige dat je meeneemt zijn foto’s.”

Fotobewerking

Eenmaal thuis van een trip begint het bewerken van de foto’s. “Ik maak onze foto’s in RAW image formaat en bewerken ze na met High Dynamic Range (HDR) processing,” legt Patrick uit. “Ik maak een aantal dezelfde foto’s met verschillende belichtingstijden, die ik met speciale fotosoftware samenvoegen. Dat breidt het zichtbare dynamisch bereik in de foto enorm uit, zodat details in zowel de donkere als de lichte delen veel beter zichtbaar worden. Zeker in Urban locaties, waar lichtinval essentieel is en het contrast hoog, geeft dat prachtige resultaten.  Zo creëer ik unieke, gedetailleerde foto’s met een heel eigen sfeer.”

                              


                               

Voor meer informatie en prachtige foto's verwijzen wij u graag door naar
de website van Patrick Nijhuis www.forgottenbeauty.nl