Lettergrootte veranderen

22-11-2017: EXPOSITIES RANDERODE

Van 22 NOVEMBER TOT 15 JANUARI 2018 zijn er dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur twee verschillende exposities te bezichtigen in Verpleeg- en Reactiveringscentrum Randerode aan de Zr. Meyboomlaan 10, Apeldoorn.

REAlice August de Meijer
Zo op het eerste gezicht lijkt het werk van Alice August de Meijer op een olieverf schilderij, maar de verfstreken blijken dichterbij bekeken te bestaan uit duizenden steekjes met draad. Alice noemt haar werk schildernaaldkunst of textile art.
Al meer dan 40 jaren werkt zij met stoffen, verf en naald en draad. Verschillende soorten stoffen en olieverf worden verwerkt tot een kunstwerk, waarvan de details uitgewerkt worden met soms duizenden naaldsteekjes met vele verschillende kleuren garens. Ieder kunstwerk heeft een eigen stijl en uitstraling, met romantische onderwerpen, waarbij gebruik gemaakt wordt van motieven en vormen uit de natuur, flora en fauna. De gebruikte kleuren zijn zacht, de vormen zijn in evenwicht met elkaar en het geheel straalt rust uit.

Veel van haar werk hangt bij particulieren en bedrijven, zowel in Nederland als in vele andere landen in Europa, in Noord- en Midden Amerika en Taiwan. Haar werken zijn geëxposeerd in galerieën, bij bedrijven en op verkooptentoonstellingen in Nederland en België.

Alice is in Randerode aanwezig op 9 december, 20 december, 6 januari en 13 januari van 12.00 uur tot 16.00 uur.
    
www.alicetextileart.nl

Joke van der Wal
Beelden, Joke van der Wal was van 2007 tot 2014 lid van het kunstenaarscollectief KEK in Epe. Zij studeerde aan de lerarenopleiding, een jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten In Arnhem en volgde verschillende cursussen. Zij maakt voornamelijk keramiek en wordt geïnspireerd door alledaagse dingen uit haar onmiddellijke omgeving. Thema’s als vergankelijkheid, spanning en kwetsbaarheid komen dikwijls aan de orde. Maar ook humor is te vinden in haar werk.


“Soms komt er iets op mijn pad waardoor ik geraakt word , dat kan boosheid zijn maar ook verwondering of verdriet”. Joke is geboeid door materialen die transparant zijn en combineert dit vaak met ander materiaal.
De verbeelding daarvan is meestal in klei, porselein, plexiglas, brons of soms granito. Soms ook door materialen die daartoe aanleiding geven. Te zien tot 6 januari. 

www.jokevanderwal-beelden.nl